Diyarbakır'da, çöken kaldırımın içine düşerek yaralanan hemşire Özlem Duymaz'ın olayda kusuru bulunan Kayapınar Belediyesi’ne açtığı dava sürüyor.  Diyarbakır Yenigün'ün haberine göre, kaldırımın içine düşmesiyle vücudunda kırıklar oluştuğunu anlatan hemşire Duymaz 2 milyon lira tazminat talebinde bulunduğunu söyleyerek, “1 yıl boyunca tedavi sürecim sürdü 8 ay boyunca demir korseyle taktım, belimde ve kaburgalarımda kırık vardı. Bundan sonra da omurgalarımda platin olacak. Buna sebep olan kişilerden şikayetçi oldum hukuki süreç de devam ediyor” dedi.

Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin açık otoparkına ve çatısına GES kuruldu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin açık otoparkına ve çatısına GES kuruldu

Duymaz’ın avukatı Yasemin Kan müvekkilinin bedensel zararlarının giderilmesi için maddi ve manevi tazminat davası açtıklarını belirtti. Avukat Kan, “Diyarbakır Asliye Hukuk Mahkemelerinde maddi ve manevi tazminat davası açtık. Açmış olduğumuz bu davada husumeti apartmanın müteahhidine, çöken yapıyı halihazırda kullanmakta olan işletme sahibine ve tabii ki olayda üzerine düşen denetim yükümlülüğünü yerine getirmekten imtina etmiş olan ve hizmet kusuru bulunan Kayapınar Belediyesi'ne yönelttik” diye konuştu.

Bu gibi dava dosyaların hukuki sürecinin uzayabildiğini anlatan avukat Kan “Taraf teşkilinin sağlanması, delilerin toplanması, keşif yapılması, kusur raporu aldırılması, Adli Tıp Kurumu’ndan maluliyet oranının belirlenmesi, beden gücü kaybı nedeniyle hesap raporu alınması ve maddi tazminat miktarının belirlenmesi gibi birçok işlem gerektiren bir dava sürecinden söz ediyoruz. Biz müvekkile ait dava dosyasında gelinen aşama itibariyle maddi tazminat miktarını belirtilen hesap raporunu yakın zamanda tebliğ alarak; rapordaki eksikliklere ilişkin itirazlarımızı yaptık. Maalesef ki pandemi ve yaşanan diğer doğal afetler nedeniyle dosyamız uzunca bir süre diğer dosyalar gibi işlem göremedi ve süreç bizim içi biraz daha uzadı ancak sona yaklaştık” diyerek sözlerini tamamladı.

Ne olmuştu?

Olay, 24 Ekim 2018’de merkez Kayapınar ilçesindeki Huzurevleri Mahallesi’nde meydana gelmişti. Aile Sağlığı Merkezi'nden çıkan Dr. Suzan Kuday Balık ve hemşire Özlem Duymaz, evlerine gitmek için yolda yürüdükleri sırada bastıkları yer büyük gürültüyle çökmüştü. Çukura düşerek yaralanan hemşire Özlem Duymaz, olayda kusurlu bulduğu Kayapınar Belediyesi hakkında davacı olmuştu. 

Editör: TE Bilisim