- Antalya’da yat kiralayan Jeff Bezos, Akdeniz kıyılarını fethetti

- James Cameron Yatında ünlülerini ağırlıyor

- Ünlü armatör bu yaz tatilini yatında körfez gezerek geçireceğini söyledi.

Eskiden ünlü, zengin, sosyete insanların paparazzi programlarında böyle söylemleri göze çarpar, insanlar da

- Vay be adamlar yaşamayı biliyorlar! Benim de bu kadar param olsaydı ben de bir yat alırdım.

Gibi zelzenişlerde bulunurlardı. Oysa günümüzde yatlar herkesin ulaşabileceği bir noktada!

Yatta ailenizle bir gün planlayabilir, sevgilinizle yatta güneş batarken şampanyanızı yudumlayabilirsiniz. Sevdiğiniz insanın doğum gününü organize edebilir, hatta müstakbel eşinize evlilik teklifiniz yatta yapabilirisiniz.

Can alıcı nokta; Artık bunları yaparken bir servet ödemeniz gerekmiyor! Öyle ki deniz manzaralı bir restoranda verdiğiniz hesaptan daha ucuza bu hizmeti alabiliyorsunuz.

Peki bu nasıl oldu ?

İlk televizyon çıktığında renkli televizyon sahibi olmak zordu. Karides ıstakoz yiyenleri gördükçe, demek ki zenginler bunları yiyordu diyorduk. Kemal Sunal ve eski Türk filmlerinde bir çok örneği mevcut.

Peki ne değişti?

Öncelikle hizmet sektörü değişti ve gelişti. Üretilen ve ithal edilen mallar çoğaldı ve ulaşımı kolaylaştı. Ayrıyeten insanların alım gücü de; bankaların desteği ve kredileri, atalarımızın bıraktıkları ile arttı.

Hemşireler bebeklerin ilacını sattı Hemşireler bebeklerin ilacını sattı

Yat sektöründe de hizmet veren yat sayısı ve sahibi oldukça arttı. Arz talep doğrultusunda talepleri karşılamak için yat sahibi ile müşteriyi buluşturan dijital platformlar ve seyahat acentaları çoğaldı, rekabet arttı. Dolayısıyla eskiden çok pahalı ve elit olan bu hizmet orta gelir ve üstü herkese hitap ediyor.

Özellikle mevsimi müsait olan limanı olan şehirler Yat sektörü için çok uygun. Ünlülerin bir çok yatı Göcek limanda bulunuyor. Göcek’te yaklaşık 10000 Tekne / Yat mevcut.

İşte yat sahibi olmadan Yat Kiralayabileceğiniz lokasyonlar

- Antalya Merkez

- Kemer

- Alanya

- Kaş

- Kalkan

..

Yerli yabancı bir çok insan burayı tercih ediyor. Sadece sezonluk olarak bu lokasyonlara gelerek Yat tatili keyiflerini çıkarıyorlar. Tabii bu çok yüksek maaliyetlere yol açmakta. Daha turistik olan liman kentleri Yat kiralama için daha uygun.

Muğla’nın ilçeleri sezonluk çalışmakta, sezon içindeki yoğun talebin sezon bittikten sonra esamesi okunmuyor. Merkez ise denize kıyısı olmadığı için sezon dışında talep çok mümkün değil.

Ancak Antalya merkez ve bütün ilçelerde bulunan limanlardan dolayı tercih yaz kış devam ediyor.  Özellikle Alanya yılın her döneminde, yerli ve eskiden yerleşen yabancı nüfusuyla artış göstermekte.

Kaynak : https://www.limancepte.com/

Editör: Sercan Yılmaz