Olay Medya'da yer alan haber

MUAYENE SIRASI ÇOK KALABALIK
Gaziantep Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin A ve B bloklarının ağır hasar almasından etkilenen hastanelerden birisi de 25 Aralık Devlet Hastanesi oldu. Acil işlemlerin yanı sıra yaşanan yoğunluk polikliniklere de taşındı. Sabahın erken saatlerinde hastaneye gelen vatandaşlar MR, tomografi gibi işlemlerin muayene sırasında saatlerce beklemek zorunda kalıyorlar.

YETERLİ GELMİYOR
25 Aralık Devlet Hastanesi’nin poliklinik binasının yarısı yıkıma gittiği için mevcut şartlarda da asansör bulunmamasından kaynaklı bir sorun daha yaşanıyor. Mevcut asansör sıkıntısından dolayı yaşlı ve yatalak hastaların üst katlara çıkmasının imkânı ise neredeyse yok. Alt kata her branştan bir poliklinik konulmasına rağmen yoğunluğa yeterli gelmiyor. Merdivenler ise yükü taşıyacak durumda değil. 25 Aralık Devlet Hastanesi için İvedilikle yapılması gereken ek binanın bir an evvel bitirilip insanımızın çağdaş, 21. yüzyıla layık bir sağlık hizmeti almasını sağlanması gerekiyor.

 

 

EK BİNA İNŞAATI YENİDEN BAŞLAMIŞTI
25 Aralık Devlet Hastanesi’nde yaşanan yoğunluk ek bina ihtiyacını da yeniden gündeme getiriyor. Hastane için inşa edilmeye başlanan ek bina şantiyesi geçtiğimiz yıl boşaltılmaya başlanmıştı. Depremin ardından yapılan yeni ihale ile 25 Aralık Devlet Hastanesi’nin ek bina inşaatı yeniden başlatıldı.

Geçtiğimiz yıl, artan inşaat maliyetleri sebebiyle durdurulan inşaat alanında şantiye yetkilileri inşaat vincini ve yapı malzemelerini toplamaya başlayarak hastanenin ek binasının yapımından çekilmişti.   Gaziantep’in önemli sağlık kuruluşlarından biri olan 25 Aralık Devlet Hastanesi’nin ek binası, depremin ardından yeni bir ihale ile yeniden inşaata başladı.

 

Önceki inşaata başlayan firma, inşaatın yüzde 15’i geçmemiş olması kaydıyla cayma hakkının olması sayesinde projeden çekilmişti.

İnşaat sonuçlandığında elde edilecek olan yapının 140’ı tek kişilik olmak üzere 182 oda yer alması bekleniyor. Vatandaşlar ise, yetkililerden hastanelerin hasta trafiğini rahatlatacak bir çözüm bekliyorlar. 

 

SAĞLIKTA TIKANMALAR VAR
Şehir Hastanesi’nde yaşanan gecikmeler, depremin ardından Dr. Ersin Arslan Hastanesi’nin ana binasında alınan yıkım kararı ve Mücahitler Ek Binasında yeterli hasta kabul edememesinin acil yükünü taşıyan 25 Aralık Devlet Hastanesi’nde ciddi bir hasta baskısı oluşmuş durumda. Acil ’de ki hasta sayısında yaşanan yüzde 50 artış ise hastaları da doktorları da çıkmaza sokuyor. Abdulkadir Yüksel Devlet Hastanesi ve Mücahitler Ek Binasının yeterli performans ve sürekli çalışan cihazları sayesinde hasta yoğunluğunun azalacağı düşünülüyor.

Sağlık Müdürü, Hastane Yemekhanesini Denetledi Sağlık Müdürü, Hastane Yemekhanesini Denetledi
Editör: TE Bilisim