Türk Müşteriden 'Milliyet Farkı Ücreti' Talep Etmişti! Bakanlıktan Açıklama Geldi Türk Müşteriden 'Milliyet Farkı Ücreti' Talep Etmişti! Bakanlıktan Açıklama Geldi

Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi, sabah saatlerinde personelin eylemine sahne oldu. Geçmişe dönük alacaklarını hastane yönetiminin ödemediğini kaydeden personel, ‘’Yönetim istifa’’ sloganları attı.

İLK AÇIKLAMA

Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hakan Şevki Eren, açıklamalarda bulundu. Başhekim Eren, ‘’Söz konusu personel ile ilgili sözleşme 6 ay gecikmeli olarak yapıldı. Doğal olarak geçmişe dönük alacak hakkı doğdu. Bu hakta devlet tarafından 3 taksit olarak hak sahiplerine ödenecek. Devlet, alacakların ilk bölümünü bize gönderdi, çalışanların hesaplarına aktardık. Dolayısıyla konunun bizimle bir ilgili bulunmuyor. Burada sorunun sözleşmenin Haziran ayında yapılması ve ücretlerin 3 taksit halinde yatırılacak olmasından kaynaklanan bir sorun olduğunu biliyoruz. Elimizde bilgi, belge ve tarafımıza gönderilen yazılar mevcut’’ ifadelerini kullandı. 


Kaynak: Gaziantepdogus

Editör: TE Bilisim