İzmirli yazar Aydemir Çimen 1 Ağustos tarihinde ölen kayınpederinin aradan bir hafta geçmesine rağmen halen kayıtlardan düşürülmediğini belirterek, “Aklımıza türlü sorular geliyor. Defnedeli 7 oldu ama hala kayınpederi öldürmüyorlar?” dedi.

“1 AĞUSTOS’TA ÖLDÜ, 3 AĞUSTOS’TA DEFNEDİLDİ AMA SİSTEMDE HALA YAŞIYOR”

Çimen, kayınpederi 1933 doğumlu İsmail Erişen uzun zamandır alzaimer hastası olduğunu belirterek, 8 Temmuzda çeşitli şikayetler sonrası götürdükleri Bozyaka Devlet Hastanesi’nde kayınpederine zatürree teşhisi konduğunu söyledi. Aynı günün akşamı kayınpederinin Torbalı Özel Tınaztepe Hastanesi yoğun bakım servisine sevk edildiğini aktaran Çimen, 20 gün burada yoğun bakımda kalan kayınpederini 1 Ağustos tarihinde kaybettiklerini belirtti. Çimen sonrasında yaşadıklarını şöyle anlattı; “Bize hastaneden verdikleri ölüm raporu ile cenazemizi alarak ayın üçünde defnettik. Ancak aradan günler geçmiş olmasına rağmen kayınpederimi hala nüfusta ölü olarak göstermediler. Buna ilişkin nüfus müdürlüğü, hastane, SGK gibi kurumlara başvurduk ama bir sonuç alamadık. Özel hastane bizi SGK ve Nüfus müdürlüğüne yönlendirirken nüfus müdürlüğü ve SGK ise özel hastaneden buna dair bir işlem yapması gerektiği söylendi. En son 184’ü arayarak durumu Sağlık Bakanlığına ilettik. Onlar hastaneyle görüştük halledecekler dediler. Sonra hastaneden bizi arayıp siz bir yere gitmeyin biz halledeceğiz’ denildi ama şu saate kadar hala kayıtlarda kayınpederim yaşıyor görünüyor. Bu kurumlar öleli bir hafta olan kayınpederimi neden öldürmüyorlar anlayabilmiş değiliz. Okuduğumuz haberlerden aklımıza şüpheler geliyor. Acaba hala üzerinden ilaç mı alınıyor ya da başka bir çıkar mekanizması mı var diye şüpheleniyoruz. Bu durumun ilgili kurumlarca araştırılmasını istiyoruz” diye konuştu.

Yerel seçimlerinde oy kullanmamanın cezası belli oldu Yerel seçimlerinde oy kullanmamanın cezası belli oldu

“SORUN BİZDE DEĞİL İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ’DEN KAYNAKLI”

Konuya ilişkin ulaştığımız Özel Tınaztepe Torbalı Hastanesi Hasta Hakları biriminden bir yetkili ise sorunun kendilerinden kaynaklanmadığını ileri sürdü. Konuya dair bilgi veren yetkili “Biz hastane olarak ölüm bildirim sistemi üzerinden bildirimimizi yapmışız. Sorun İl Sağlık Müdürlüğü’nde Ölüm Bildirim Sistemi ile ilgilenen doktorun bizim bildirimimize onay vermemesinden kaynaklanıyor. Şu an itibariyle sorunu çözmüş durumdayız ve aileye de bilgi vereceğiz” dediler.

Editör: TE Bilisim