Milletvekillerinin toplantıda, tarım sektörüne ilişkin “Enerji, akaryakıt ve gübre giderleri nedeniyle ciddi sıkıntı var. Gübredeki fiyat artışı hayvancılığı çok zorluyor. Teminde zorluklar devam ederse verimde düşüş yaşanacak. Teşvik sisteminde düzenleme yapılması lazım” dediği ve ‘çiftçinin kullandığı mazot, gübre ve enerjinin yarısını devlet ödemeli’ talebinde bulunduğu öğrenildi.

Ayrıca Milletvekillerinin toplantıda, sağlık çalışanlarına ek zam verilmesi konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan istekte bulundukları öğrenildi. 

Ekonomiden, çiftçilerin-sağlıkçıların beklentilerine, hayvan haklarından, illerdeki sorunlara. AK Partili vekiller birçok başlıktaki değerlendirmelerini, taleplerini Cumhurbaşkanı'na iletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz yıl tamamladığı milletvekili buluşmalarının ikinci turuna başladı. AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal başkanlığındaki 52 milletvekili AK Parti Genel Merkezi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan’la bir araya geldi. Toplantı yaklaşık 2 saat sürdü.

Gündemde ekonomi vardı. Vekiller ekonomiye yönelik izlenimlerini aktardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Enflasyona odaklanacağız” dedi. Toplantıda faizin enflasyona sebep olduğunun altı çizildi. Ekonomi alanında atılması gereken adımların enflasyon merkezli olması gerektiği vurgulandı.

Hayvan hakları da toplantının sıcak başlıkları arasındaydı. Gaziantep’te sahipli bir köpeğin saldırısına uğrayan minik Asiye de gündeme geldi. Hayvan haklarına yönelik hassasiyete dikkat çekildi. Ancak sahipsiz hayvanların insanlara yönelik saldırılarının önlenmesi gerektiğinin üzerinde duruldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, barınak hususunda AK Partili belediyelerin örnek çalışmaları olduğunu, bu çalışmaları incelediğini söyledi.

Vekiller taleplerini de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletti. Pancar üreticilerinin avans fiyat beklentileri, sağlıkçılara ek ödeme, illerdeki sulama sorunları gibi başlıklar doğrudan Cumhurbaşkanı'na iletildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 seçimlerine giden yolda milletvekillerinden AK Parti'nin icraatlarını daha çok anlatmalarını istedi. Muhalefetin söylemlerine karşı bakanlıklardan bilgi alarak daha çok bilgilendirme yapılması gerektiğini belirtti.

Editör: TE Bilisim