Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun 4. toplantısı tamamlandı. Toplantıdan sonuç çıkmazken uzlaşılamayan 55 maddenin 40’ının reddedildiği öğrenildi.

1 Ağustos’ta başlayan ve 2024-2025 yıllarını kapsayacak olan 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamamış, iktidarın 2024 için yüzde 15+10, 2025 için yüzde 6+5'lik teklifi de konfederasyonlarca reddedilmişti. Bunun üzerine başlayan Kamu Görevlileri Hakem Kurulu süreci bugün 4. toplantısıyla devam etti.

Evrensel'in haberine göre toplu sözleşme masasında uzlaşılamayan 55 maddenin 45’i görüşülürken, 40’ı kurul tarafından reddedildi. Kalan 10 maddenin ise maaş zammı oranı, enflasyon farkı ve refah payı maddeleri olduğu öğrenildi.

KİRA YARDIMI REDDEDİLDİ
Reddedilmeyen 5 maddede ise veteriner hekim, teknisyen ve teknikerlerinin özel hizmet tazminatı oranında değişiklik yapıldığı bilgisi verildi. Buna göre Memur Sen’in taslağında 100 puan artırılması istenirken bu oran kurul tarafından yalnız 10 puan artırıldı. Yemek yardımına ilişkin iki madde için de ‘çalışma yapılacak’ denildiği aktarıldı. Öte taraftan kira yardımı, doğum yardımı, evlenme yardımı, ölüm yardımı maddelerin de reddedilen maddeler arasında olduğu öğrenildi.

31 Ağustos'ta son kez toplanacak kurul, bu toplantıda, memur maaşları ile memur emeklisi aylıklarına 2024 ve 2025'te yapılacak zam oranına nihai olarak karar verecek.

Her kalemde tasarruf! Kamuda en acı reçete geliyor Her kalemde tasarruf! Kamuda en acı reçete geliyor

gazeteduvar

Editör: TE Bilisim