İzmir'de yaşayan 49 yaşındaki A.Ş., 12 yıl önce T.Ş. ile yaptığı evliliğinden çocuk sahibi olma kararı aldı.

Arkadaşınin önerisiyle Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. M.İ. çalıştığı tıp merkezine giden A.Ş., yapılan kontrollerde hayatının şokunu yaşadı.

Yeni Asır'ın haberine göre Doktor M.İ.'nin "Kansere doğru gidiyorsun, rahminin derhal alınması gerekiyor" demesiyle yıkılan A.Ş. 7 Şubat 2020'de rahim operasyonu için ameliyat masasına yattı.

Ameliyattan 1.5 gün sonra taburcu edilen A.Ş., 2-3 ayın ardından sağlık problemleri yaşamaya başladı. Evliliği bitme aşamasına gelen A.Ş, doktor doktor gezdikten sonra psikiyatriye gitmeye başladı. 2022 yılı kasım ayında ilk gittiğim Prof. Dr. M.Ö.'nün kapısını çaldı.

Cerrahi menopoza sokulmuş!

Yapılan kontrollerde, 2020'de yapılan ameliyatla A.Ş.'nin rahmi ile birlikte yumurtalıklarının da alındığı ve cerrahi menopoza sokulduğu ortaya çıktı.

Sağlıkta Kalite Değerlendirmeleri Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi Sağlıkta Kalite Değerlendirmeleri Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi

"Bu tür ameliyatlar tıp merkezinde yapılamaz"

Doktor M.Ö. bu tür ameliyatların tıp merkezinde yapılamayacağını ve operasyonun usulsüz gerçekleştiğini öğrenen A.Ş., soluğu mahkemede aldı.

Sağlık Bakanlığı'ndan da yardım isteyen A.Ş, çağrı yaptı:

"Bu tıp merkezi SGK kayıtlarında beni 'Ayakta tedavi' olarak göstermişler. Medula sistemine ise 'Histerektomi ameliyatı' diye girmemişler, sisteme bilerek yüklemiyorlar. Ameliyat oldum, e- nabzımdaki ikinci kontrolüme 'Üst solunum yolu enfeksiyonu' yazmışlar. Ameliyat olduğum gözükmüyor. Yetkisiz ameliyathanede insanları kesiyorlar."

Editör: TE Bilisim