Kanser, erken tanı ve uygun tedavi ile artık tüm dünyada önlenebilir bir hastalık. Bu nedenle bilinçlendirme, bilgilendirme ve farkındalık yaratmak amacı ile her yıl 1-7 Nisan tarihleri ülkemizde Ulusal Kanser Haftası olarak kabul ediliyor.

Bu kapsamda Ankara Etlik Şehir Hastanesi Onkoloji Hastanesinde Kanser Bilgilendirme ve Bilinçlendirme Etkinlikleri düzenleniyor. Kanser hastalarının el emeğiyle hazırladığı sergide el örgüsü ürünler ve hastaların çizdiği resimler sergileniyor.

58 yaşındaki sağlık çalışanı  kalp krizinden hayatını kaybetti. 58 yaşındaki sağlık çalışanı kalp krizinden hayatını kaybetti.

Doç. Dr. Bülent GÜNGÖRER’in de ziyaret ettiği etkinliğin açılışını Onkoloji Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Lütfi DOĞAN gerçekleştirdi.
3-4 ve 5 Nisan tarihlerinde ana poliklinik girişinde açılan stantlarda; hekim, hemşire, psikolog, diyetisyen, sosyal hizmet uzmanı, manevi destek birimi ve eğitim biriminden oluşan multidisipliner bir ekip de hazır bulunuyor. Uzmanlar ziyaretçilere bilgilendirmelerde bulunuyor.

Farkındalık stantlarına yoğun katılım bekleniyor.
 
(Stantlar 3 gün boyunca saat 12.00-15.00 saatleri arasında açık olacak)

Editör: Sercan Yılmaz