Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sosyal medya adresinden yaptığı açıklama şöyle:Plan ve Bütçe Komisyonundan geçen ve AİLE HEKİMLİĞİ KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPMAYI AMAÇLAYAN KANUN TEKLİFİ

-Gerekli durumlarda, yapımı da dâhil, Aile Sağlığı Merkezlerinin giderlerinin Bakanlık tarafından karşılanmasını,

-Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen puanlama sistemi yerine, sözleşmeli çalışan Aile Hekimleri ile Aile Sağlığı Merkezi çalışanlarına devlet memurlarının tabi olduğu disiplin hükümlerinin uygulanmasını amaçlıyor.

Kanun teklifi hayırlı olsun.

Plan ve Bütçe Komisyonundan geçen ve AİLE HEKİMLİĞİ KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK yapmayı amaçlayan kanun teklifi

Kulis bilgisi, bürokraside kilit noktalarda değişim hazırlığı gündemde Kulis bilgisi, bürokraside kilit noktalarda değişim hazırlığı gündemde

AİLE DİŞ HEKİMLİĞİ hizmetleri ile YAŞLI SAĞLIĞI hizmetlerini organize etmeyi, bu amaçla Diş Hekimleri ve ilgili personelle sözleşme yapılabilmesini amaçlıyor.

Kanun teklifi hayırlı olsun.

Devlet hizmeti yükümlüsü uzman tabiplerin beklemeksizin Yandal Uzmanlık Sınavına girebilmeleri ve kazanmaları halinde zorunlu hizmet süresinin yarısından muaf olmalarını sağlayan değişiklik 3359 Sayılı Sağlık Hizmetleri Temel Kanununda yapıldı. Yeni düzenleme, bir diğer ifadeyle, YANDAL SINAVINI KAZANAN UZMAN HEKİMLERİN ZORUNLU HİZMETİNİN YARIYA DÜŞTÜĞÜ anlamına geliyor.

Değişiklik hayırlı olsun.

Editör: TE Bilisim