TBMM İdare Amiri, Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, Üniversite Hastanesi Başhekimi Prof Dr Şevki Hakan Eren’in hastanenin borcu olmadığına dair açıklamalarının doğru olmadığını savundu.

 

* Hastanenin borcu yoksa niye üst düzey bürokrattan ödenek istedin? 

* Parasız MR veya tomografi çektirmek isteyen aylar sonraya atılıyor mu atılmıyor mu? 

* Yoğun bakımlar dolu olduğu için gelen hastalar özel hastanelere gönderiliyor mu gönderilmiyor mu? 

*Hem Tıp Fakültesi Dekanlığı hem Tıp Fakültesi hastanesinin başhekimliğini neden aynı kişi yürütüyor?

TBMM İdare Amiri, Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, Üniversite Hastanesi Başhekimi Prof Dr Şevki Hakan Eren’in hastanenin borcu olmadığına dair açıklamalarının doğru olmadığını savundu. Atay, Başhekim Eren’in üst düzey bir kamu görevlisi olan siyasiden ödenek talebinde bulunduğunda kendisinin de orada olduğunu belirterek, “Hastanenin borcu yoksa, Başhekim niye ödenek istiyor? Önce bunun cevabını versin. Bende nerede, ne zaman, kimden ödenek istediğini söyleyeyim” dedi.  

BORÇ POLEMİĞİ 

Yeni uygulama başladı: Bu kişiler ehliyet alamayacak! Yeni uygulama başladı: Bu kişiler ehliyet alamayacak!

TBMM İdare Amiri, MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay’ın Gazetemize yaptığı, “Üniversite Hastanesi yükümüzü almıyor, iflas etmiş durumda, bitmiş, çeviremiyor, döner sermayesi yetmiyor” şeklindeki sözleri gündeme damga vurdu. Atay’ın bu sözlerine karşılık, Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof Dr Şevki Hakan Eren ve Sağlıktan sorumlu rektör yardımcısı Prof Dr Ayşe Balat, hastanenin hiçbir kişi ve kuruluşa borcu olmadığını açıkladı. 

GAZİANTEP SAĞLIKTA ZOR DURUMDA 

Sermet Atay, Başhekim Eren ve Rektör Yardımcısı Balat’ın açıklamalarının doğru olmadığını savundu.  Sağlık açısından Gaziantep’in zor durumda olduğunu tekrarlayan Atay şöyle konuştu: ”Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof Dr Şevki Hakan Eren ve Sağlıktan sorumlu rektör yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Balat benim açıklamalarıma istinaden cevap niteliğinde, gerçekleri yansıtmayan açıklamalarda bulunmuş. Öncelikle çalışan, üreten, Gaziantepli için emek sarf eden tüm sağlık camiasına teşekkür borcumuz var. Ben yaptığım açıklamalar ile, camiayı kötülemek değil, sağlık açısından Gaziantep’in zor durumda olduğunu, civar illere hasta gönderdiğimizi, yoğun bakımlarda yer olmadığını dile getirdim.” 

İŞ PARAYA DÖNDÜ 

Ak Parti ve Cumhur ittifakı döneminde sağlıkta adeta devrim niteliğinde yatırımlar yapıldığını anlatan Atay, Gaziantep’te ne yazık ki sağlıkta bir geriye gidiş olduğunu söyledi. Atay, ”Hastanelere ödenek verilmediği için iş paraya döndü, hastalar kamu hastanelerinden özel hastanelere yönlendirilip vatandaşa büyük faturalar çıkarılıyor. Cumhur ittifakı ve Ak Parti iktidarı döneminde en fazla yatırım sağlığa yapıldı. Kuyruklara son verilip, hastalardan fark alınmaması gibi konularda büyük iyileşme sağlanırken, maalesef Gaziantep sağlıkta geriye doğru gidiyor” dedi. 

BAŞHEKİM ŞU SORULARA CEVAP VERSİN 

Başhekim Şevki Hakan Eren’in yaptığı açıklamanın gerçek olmadığını söyleyen Atay, Başhekimden şu sorulara cevap istedi: “Bir hasta tıp fakültesinden muayene için randevu almak isterse parasız olarak kaç günde, paralı olarak kaç günde randevu alabiliyor. Paralı veya parasız randevu arasında zaman açısından kaç gün fark var? Madem çok bilmiş, başhekim şunu da söylesin, paralı randevu isteyen hasta ile parasız randevu isteyen hasta arasında zaman farkı ne kadar? Emar veya tomografi için hastaya ne kadar süre veriliyor? MR veya tomografiyi paralı isteyen ile parasız isteyen hasta arasında ne kadar, kaç gün fark ediyor? Parasız Emar veya tomografi çektirmek isteyen aylar sonraya atılıyor mu atılmıyor mu? Yoğun bakımlarda yer var mı, yok mu? Yoğun bakımlar dolu olduğu için gelen hastalar özel hastanelere gönderiliyor mu gönderilmiyor mu?” 

BORCU YOKSA NİYE ÖDENEK İSTİYOR? 

Benimde bildiğim ve benimde olduğum bir ortamda, Başhekim Eren, bir kamu görevlisinin yanına gelip, tıp fakültesi hastanesinin ödeneğinin yetersiz olduğunu, bu şekliyle çevrilmesinin mümkün olmadığını söylemiş mi söylememiş mi? Hastanenin borcu inşallah yoktur. Borcu yoksa niye ödenek istiyor parası kendisine yeterli ise siyasilere gidip ödenek istedi mi, istemedi mi, bunun cevabını versin. Bende nerde ne zaman kimden ödenek istediğini söyleyeyim. Başhekim birde şuna cevap versin, Tıp fakültesinden son 3 yılda kaç tane öğretim görevlisi, doçent, profesör istifa ederek özel sektöre gitmiştir? 

FAKÜLTEDE HİÇ HOCA KALMADI MI? 

Başhekimin hem dekanlık hem de başhekimlik yapmasını eleştiren Atay şunları dile getirdi: ”Bu hastane Gaziantepli hastalara sağlık hizmeti vermekle yükümlü. Hem tıp fakültesi dekanlığını hem de tıp fakültesi hastanesinin başhekimliğini neden aynı adam, aynı şahıs yürütüyor? Tıp fakültesinde hiç adam kalmamış mı hoca kalmamış mı? Bundan önce bir farmakologu tıp fakültesi hastanesi başhekim olarak atadılar bu ne kadar doğru? Tıp fakültesi ikili ilişkilerle ahbap çavuş ilişkiliyle yönetilecek bir yer değildir. Tıp Fakültesi hem sağlık anlamında hem de eğitim anlamında, Gaziantep halkına hizmet etmekle mükelleftir.” 

GAZİANTEP’E YAKIŞMAZ 

‘Başhekim Gazetelere verilen haberlere cevap vermek yerine işini yapmalı’ diyen Atay, “Tıp fakültesini Gaziantep halkına hizmet eder hale getirmeli, paralı parasız ayrımına son vermeli. Parası olanın hizmet aldığı, parasız olanın itilip kakıldığı dönem, aylar sonrasına randevu verilip hizmetten mahrum bırakıldığı dönem geçmiştir, Cumhur ittifakı döneminde bitmiştir. Başhekim, basında polemik yaratmak yerine işini doğru yapıp, paralı parasız ayrımına son vermeli. Sağlık camiasına müjde versinler, hoca sayısını, yatak sayısını artırıp, randevu sistemini yeniden gözden geçirsinler. Parayı verenin muayene edildiği, parayı vermeyenin aylar sonrasına atıldığı düzene son versinler. Hastaların paralı tedaviye mahkum edilmesi Gaziantep’e yakışmaz” şeklinde konuştu. “ Meral KINACILAR ERBEKTE 

Editör: TE Bilisim