Gazeteci yazar Mustafa Balbay 24 Nisan Pazar günü Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın ev sahipliğinde gerçekleşecek 6’lı toplantı üzerinden değerlendirmelerde bulundu.

Yazısında, 6’lı masa yoluna devam ederken Cumhur İttifakı’nın “İlle de rakibimizi bilmek isteriz” çıkışının sürdüğüne dikkat çeken Cumhuriyet yazarı Balbay, AK Parti ve MHP'nin HDP’ye giden oyların bir bölümünü almak için çalışmada olduğunu belirtti.

Balbay şu ifadeleri kullandı:

"Saray, birinci şıkkı öne çıkarıp “Beni yenmek için topu bir araya geldi” demeye hazırlanıyor. Buna izin vermemeleri gerekli.

Cumhur İttifakı, Millet İttifakı’nın uzun soluklu olmayacağını düşünmüştü ama Saray’daki hesap sahaya uymadı. Şimdi yeni seçim yasası çıkararak Millet İttifakı’nı anlamsız hale getirmeye çalıştılar.

Altı lider bunu da “Ne yaparsan yap” diye karşılayınca, bu kez de maksat hasıl olmadı.

Şimdi ufukta üçüncü ittifak, ittifak içinde ittifak gibi arayışlar var. 6’lı masanın aldığı mesafe, yolda çıkacak arızaları gidermeye yetecek gibi görünüyor. Altı liderin birbirine yaş olarak küçük olan büyüğe ne derse o tür hitaplarla seslendiğini duyuyoruz.

6’lı masa yoluna devam ederken Cumhur İttifakı’nın “İlle de rakibimizi bilmek isteriz” çıkışı sürüyor. Aday açıklansın ki üstüne çullansınlar!

Bu kesimin birinci gündemi ise şu:

HDP’ye giden oyların bir bölümünü almak ya da HDP’nin Millet İttifakı’nın işine yaramayacak pozisyonda kalmasını sağlamak.

Bunun için bütün hesaplar yapılıyor.

Af dahil!"

Editör: TE Bilisim