İddianamede; Süleyman Özçelik ile Muaz İslam Bozdoğan'ın usulsüz ilaç alım satımı yapıp, SGK'yı zarara uğratarak 'nitelikli dolandırıcılık' suçunu işledikleri, eczacıya gizlice ilaç vererek, kendileri üzerindeki denetim imkanını ortadan kaldırdıklarını ve bu sayede 1 milyon 700 bin lira haksız menfaat temin ettikleri belirtildi. Özçelik ve Bozdoğan'ın bu 2 suçun yanı sıra Büşra Akdoğan'ın yiyecek ve içeceklerine kattıkları ilaç nedeniyle kaza yapmasına neden olarak, çocuğunun hayatını kaybetmesine neden oldukları için 'olası kastla çocuğu kasten öldürmek' suçunu da işledikleri kaydedildi.

Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin açık otoparkına ve çatısına GES kuruldu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin açık otoparkına ve çatısına GES kuruldu

64b10dc250acca454487303b

BİLİRKİŞİ RAPORU DOSYAYA GİRDİ

Sanıkların tutuksuz yargılamasının devam ettiği dava dosyasında bilirkişi raporu girdi. Raporda 'Tria' isimli eczane otomasyon programının kullanımına bakıldığında manuel girişe ve işleme uygun olduğu, geçmişe dönük işlemler yapılabildiği, fatura giriş tarihlerinin değiştirilebildiğinin görüldüğü belirtilerek, birçok usulsüzlük ve sahte fatura tespit edildiği kaydedildi. Raporda toplam zararın 4 milyon 53 bin 622 lira olduğu belirtilerek, "Eczanenin farklı metotlar (iskonto, sahte reçete, takas, stok düşümü, borç verme) ile zarar uğratıldığı eldeki tria programı verileri ışığında tespit edilmiştir" denildi.

 

Editör: TE Bilisim