Devletin hastanelerinde sık sık karşılaşılan ve benim de Temmuz 2023’te yaşadığım üzücü ve yakışık almayan hadiseleri belki düzeltme yoluna gidilir, milletimizin mağduriyeti bir nebze de olsa azaltılır düşüncesi ile kaleme alarak Sağlık Bakanımıza ve “AZİZ MİLLETİMİZE” duyurmak istedim. Benzer sıkıntıları bir çok vatandaşımız halen yaşadığı gibi daha önce de defalarca yine yaşamış, tanık olmuş konuyu kaleme almak istemiştim.

Kısmet bugüne imiş.

Sayın Sağlık Bakanım Fahrettin Koca;

Hastamızı ağır yaralanma ile (Fotoğraflar elimde mevcuttur) 04 Temmuz 2023 tarihinde saat 07.00 sularında 112 ambulansla acil olarak Edremit Devlet Hastanesi’ne kaldırdık.

Hastamıza Edremit Devlet Hastanesi acilinde ilk müdahaleler yapıldıktan sonra aynı gün öğleden sonra ambulansla Balıkesir Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

Kulis bilgisi, bürokraside kilit noktalarda değişim hazırlığı gündemde Kulis bilgisi, bürokraside kilit noktalarda değişim hazırlığı gündemde

Balıkesir Devlet Hastanesi KBB polikliniğinde Uzm. Dr. H… bey gerekli müdahaleleri yaptı. Edremit Devlet Hastanesi’ndeki ilk müdahalede eksik kalmış birkaç yara dikişlerini Dr. H… bey attı.

Nefes borusu içini kanama olup tıkama riskine karşı kamera ile inceledi.

O gün herhangi bir kanama gözükmüyordu.

Dr. H… bey bize de kanama olmadığını ekranda gösterdi.

Ertesi gün hastanın getirilmesini, tekrar kontrol edeceğini ifade etti.

Hakikaten Dr. H… beyin ilgisi, nezaketi hastaya yaklaşımı, tutum ve davranışın takdirin de üzerindeydi.

Çok uzun süredir böylesi bir doktoru istisnalar hariç hiç görmediğimi de ifade etmek isterim.

Aynı gün ikindi vakitlerinde hastamız Balıkesir Devlet Hastanesi ek binasına (eski Asker Hastanesi binasının olduğu yer) nakledildi.

Hastamız ertesi gün yani 05 Temmuz’da hasta nakil aracı ile tekrar Dr. H… beye kontrole getirildi.

Yaralar kontrol edildi. Yapılması gerekenler yapıldı. Kamera ile nefes borusuna tekrar bakıldı.

Önceki gün görülmeyen kanama bugün nefes borusu içinde gözüküyordu.

Boğazın ilaçsız tomografisi çekildi. Ertesi sabah saat 10.00’da ilaçlı tomografi için gelmemiz söylendi.

06 Temmuz sabahı da ilaçlı tomografi çekildi.

Boğaza kamera ile bakan Dr. H… bey boğazda kanama pıhtısının nefes borusunu kapama yönünde ilerlediğini söyledi ve bana da kamerada gösterdi.

Dr. H… bey bu durumun ilerlemesi halinde ameliyata alma ihtiyacı olabileceğini, bununla ilgili Balıkesir Tıp Fakültesi Hastanesi’nin ilgili birimleri ile görüşeceğini ifade etti.

Hasta nakil aracı hastayı tekrar ek binaya getirdi.

Aynı gün öğleden sonra ek binadaki hemşireler ameliyat ihtimaline karşı hastamızın Balıkesir Tıp Fakültesi KBB polikliniğine ambulansla sevki olduğunu söyledi.

Aynı gün yani 06 Temmuz öğleden sonra Balıkesir Devlet Hastanesi’nin ambulansı hastamızı bir hemşire nezaretinde Balıkesir Tıp Fakültesi KBB polikliniğine getirdi.

Getiren hemşire bayan hastamızı bırakıp hiç kimseye hiç bir şey söylemeden bize ve orada bulunan başka bir yetkiliye hasta sevk evraklarını da teslim etmeden oradan ayrıldı.

Düşünebiliyor musunuz, “kollarında damar yolları açık olan, hastanede yatar vaziyette iken sevkli olarak getirilen hastayı” ilgili birimlere teslim edemeden, hastanede çaresiz bir vaziyette bırakıp oradan ayrılan bir hemşire ve bir ambulans görevlisi.

Bu durumu akıl kabul etmiyor.

KBB poliklinikleri önünde 4-5 tane asistan doktor da bulunuyordu. Ben hastamızı oraya getiren hemşire hanımın bizi buraya bırakıp gittiğini KBB polikliniği sekreterine ve oradaki asistan doktorlara izah ettim.

Ne kadar üzücü ki hiç birisi hastamla ilgilenmedi. Defalarca durumumuzu onlara anlatmama rağmen halen;

“Siz kimsiniz, biz sizi tanımıyoruz.”

“Sevkli geldiyseniz evraklarınız nerede?”“Size inanmıyoruz.” diyerek orayı terk etmemizi ifade ettiler.Sevk evraklarımızın bizi oraya bırakan hemşirede olduğunu, sevkli geldiğimizi getirildiğimiz hastanedeki Dr. S… hanımdan veya Balıkesir Devlet Hastanesi’nde bulunan Uzm. Dr. H… beyden telefon açarak öğrenebileceklerini söylememe rağmen dinleyen, ilgilenen olmuyordu.

Tamamen çaresizlik içindeydik.

Tekrar kendilerine hastamızın bu hastaneye sevki ile ilgili Dr. H… beyin irtibat kurduğu KBB hocasının ismini söyledim. Araştırmadan anında;“Hocamızın sizin buraya sevkinizden bilgisi yokmuş.” dediler.

Bir müddet sonra içeriden Uzm. Dr. Ö… bey oraya geldi. Yaşadıklarımızı bu doktora da uygun bir şekilde anlattım. Yatan hasta olarak sevkli geldiğimizi, buradaki hocanın da bilgisi olduğunu ifade ettim.

Bir doktora asla yakışmayacak tarz ve üslupla Uzm. Dr. Ö… bey bana bağırmaya başladı. Bizim orayı derhal terk etmemizi istedi.

Altı çizilmesi gereken husus;

“Yetişmek ve branşlarında pişmek için orada bulunan, hocalarının hastaya bu şekilde davranışına şahit olan asistan doktorlara, hocalarının hastaya karşı bu şekilde yakışıksız ve olumsuz davranışı örnek olarak sergilenmiş oldu.”


Kaynak: Yenicaggazetesi

Editör: TE Bilisim