İkinci kez MTV ödemesinin AYM tarafından iptal edildiğine dair iddiayı sosyal medyayı karıştırdı. Peki, AYM ikinci kez ödenen MTV’yi iptal mi etti?

Çalışma Ekonomisti Hasan Doğan, bugün sosyal ağ platformu X hesabından “Anayasa Mahkemesi ikinci kez MTV ödemesi tahsiline ilişkin yapılan düzenlemeyi kanuna aykırı bularak iptal etti” dedi.

2023 yılında bir defaya mahsus olmak üzere ek MTV iki defa ödenmesine karar verilmişti.

Çalışma Ekonomisti Hasan Doğan, X hesabından yaptığı paylaşımla bu yeni uygulamaya ilişkin Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) bir karar aldığını iddia etti. Doğan, “Anayasa Mahkemesi ikinci kez MTV ödemesi tahsiline ilişkin yapılan düzenlemeyi kanuna aykırı bularak iptal etti. Devletin tahsil yaptığı 2. MTV ödemelerinin, ödemeyi yapanlara geri iade etmesi bekleniyor.” dedi.

 

AYM İKİNCİ MTV'Yİ İPTAL ETTİ Mİ?

Öte yandan yargı muhabiri Alican Uludağ, ikinci MTV'nin iptal iddiasını yalanladı ve şu açıklamayı yaptı:

 

“Anayasa Mahkemesi’nin, bu yıl iki kez MTV alınmasına ilişkin kanun maddesini iptal ettiğine ilişkin haberler doğru değil. AYM, henüz konuyu gündemine almadı.”

Bu hatadan dolayı özür diliyorum

İlerleyen dakikalarda Hasan Doğan söz konusu tweetini sildi. Doğan yeni paylaşımında, “ MTV Ek Vergileri ile ilgili olarak iptal edildiğine ilişkin yerel kaynaklı bir haberi paylaşmam sonrasında haber kaynağının doğrulanmamış bir haber olduğunu görmem nedeniyle ilgili paylaşımı derhal kaldırmış bulunuyorum. Bu hatadan dolayı da özür diliyorum. Saygılarımla.” ifadelerini kullandı.

Tesla, elektrikli araç fiyatlarında yeni indirimlere gitti Tesla, elektrikli araç fiyatlarında yeni indirimlere gitti
Editör: TE Bilisim