personel sağlık
Memur Maaşlarındaki Düzeltme Talebi
Memurlar, uzun bir süredir bekledikleri haberi aldılar. Temmuz ayında memur maaşlarına yapılan zam oranı yüzde 17,55 ve seyyanen 8 bin lira olarak belirlenmişti. Ancak yetkili sendika Memur Sen, bu duruma itiraz etti ve düzeltme talebinde bulundu.

Memur-Sen'in Talepleri
Memur-Sen, memur maaş düzenlemesinin meclise sunulmasının ardından hemen harekete geçti ve düzenlemede üç önemli eksiklik olduğunu belirterek düzeltme talebinde bulundu. Bu talepler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'a iletilirken aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı'na da gönderildi.

En Düşük Memur Maaşı Düzeltmesi
Memur-Sen'in değerlendirmesine göre, en düşük memur maaşı 22 bin 17 lira değil. Sendika, 15. derecede hizmetli bekar bir memurun en düşük maaşı aldığını belirtiyor. Şu anda 10 bin 466 lira olan mevcut maaş, zam sonrasında 20 bin 517 lira olacak. Bu durumun düzeltilmesi talep ediliyor.

İşçi-Memur Maaşları Eşitlenmeli
İkinci talep, kamu işçilerinin maaşlarıyla memur maaşlarının eşitlenmesi yönünde. Kamu işçilerinin en düşük maaşının temmuz ayında yüzde 15 zamla 26 bin lira olacağına dikkat çekiliyor. En düşük memur maaşının da bu tutara yükseltilmesi isteniyor.

Tesla, elektrikli araç fiyatlarında yeni indirimlere gitti Tesla, elektrikli araç fiyatlarında yeni indirimlere gitti


Emeklilere de Seyyanen Zam
Memurlara verilen 8 bin 77 liralık seyyanen zamın emeklilere de yansıtılması talep ediliyor. Bu zamdan 2 milyon 300 bin memur emeklisi mağdur olacak. Sendika, emeklilere de aynı zamdan yararlanma hakkı verilmesini istiyor.

Bu arada seyyanen zamın yürürlük tarihi 15 Temmuz olarak belirlenmiştir. Ancak memurların bu zamın yarısını 15 Temmuz'da alabilmesi için yürürlük tarihinin 1 Temmuz olması talep ediliyor.

Editör: TE Bilisim