BATMAN’DA BAŞHEKİMLİK DE YAPMIŞTI
Medical Point Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Zafer Beken, karaciğer yetmezliği nedeniyle yaşama veda etti. Bir dönem Batman’da hem devlet hem de özel sağlık kuruluşlarında görev yapan Beken’in vefatı üzüntü yarattı. Aslen Ordulu olan 61 yaşındaki Beken, Medical Point Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürüyordu.

KARACİĞER NAKLİ OLMUŞTU
Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden birincilikle mezun olduktan hemen sonra aynı üniversitenin Göz Hastalıkları Kliniğinde uzmanlık eğitimine başlayan Beken, binlerce insana sağlık hizmeti verdiği Batman’da bir dönem Devlet Hastanesi başhekimliği görevinde de bulunmuştu. Bu yıllarda ameliyat esnasında bir hastasından aldığı virüs sonrası karaciğer yetmezliği tablosu ile geldiği Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde, karaciğer nakli oldu. Geçtiğimiz yıllarda İzmir’de Beken, ortağı Veysi Kubba ile birlikte İzmir’in ve Ege Bölgesi’nin en büyük özel hastanelerinden birisi olan Medical Point Hastanesi’nin kuruluş çalışmalarını yürütmüştü.

“30 YILLIK DOSTUMU KAYBETTİM”
Vefat ile ilgili açıklamada bulunan Medical Point Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Veysi Kubba ise şunları söyledi: “30 Yıllık dostumu, ağabeyimi, kardeşimi, ortağımı, hayatta en önem verdiğim insanı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyim. Vizyonu ve liderliğiyle grubumuzu her zaman yücelten, ileriye taşıyan, Türkiye’nin ekonomik ve sosyal kalkınmasında çok büyük katkıları olan bir insandı. Düşünce önderlerimizden, insanlığı, hayırseverliği ve dostluğuyla hepimizin kalbinde yer etmiş Op. Dr. Zafer Beken’i kaybettik. Onun ilkelerini, projelerini, tutkularını yaşatmaya devam ettirmeye söz veriyoruz” dedi. Öte yandan  Op. Dr. Zafer Beken’in cenazesi Doğançay Mezarlığı’na defnedilecek.

Editör: TE Bilisim