Geçtiğimiz hafta üst üste tarihi zirvesini yenileyen euro/TL, haftanın ilk iş gününde 21,5375 seviyesine ulaşarak bir kez daha rekor kırdı. Son dönemdeki yükselişini sürdüren dolar/TL de 19,5662 seviyesini görerek, tarihi zirvesini yeniledi.

Merkez Baknasının KKM'deki zararı ile 545 bin konut yapılabilirdi Merkez Baknasının KKM'deki zararı ile 545 bin konut yapılabilirdi

Türk Lirası'nın tarihi değer kaybı sürerken, döviz kurundaki aşırı yükseliş de durdurulamıyor. Ekonomi yönetiminin "dövizi frenlemek" adı altında getirdiği birçok uygulamaya rağmen piyasalarda rekor serisi devam ediyor. Vatandaşın sıkı takibinde olan dolar ve euro, yeni yılda birçok kez tarihi zirvesini yenilerken, haftanın ilk gününe de rekor dalgasıyla başladı.

DOLAR BUGÜN NE KADAR?

Birkaç haftadır 19 TL'nin üzerinde seyreden dolar/TL de bugün 19,5662 seviyesini görerek, şimdiye kadarki en yüksek seviyesine ulaştı. Dolar, önceki kapanışını da 19,3640 ile yapmıştı.

EURO BUGÜN NE KADAR?

Geçtiğimiz hafta 21,47 seviyesine kadar çıkarak tarihi zirvesini yenileyen euro, yeni haftaya başlarken bir kez daha rekor tazeledi. Euro/TL, 21,5375 ile şimdiye kadar gördüğü en yüksek seviyeye ulaştı. Hızla değer kazanan para birimi, önceki kapanışını da 21,3008 seviyesinden gerçekleştirmişti.(Karar)

Editör: TE Bilisim