Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, danışman kadrosundaki birçok isimle yollarını ayırma kararı aldı. Bu kararın daha fazla ismi etkileyebileceği bildirildi.

Danışman kadrosuna yaş sınırlaması getirildi ve buna göre 65 yaşını aşanların danışmanlık görevini sürdüremeyeceği kararı alındı.

Cumhurbaşkanlığı tarafından görevden alındığı öğrenilen isimler şunlardır:

Ayşenur Bahçekapılı
Esengül Civelik
Sefer Turan
İbrahim Çelik
Hakkı İlnur Çevik
Fahri Kasırga
İsrafil Kışla
İhsan Şener
Yalçın Topçu
İbrahim Saraçoğlu
Ayşe Türkmenoğlu
Ahmet Karayiğit
Mehmet Akarca
Şükrü Karatepe
Görevden alınan  isimler arasında ünlü bitkisel tedavi uzmanı Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu da yer alıyor. Saraçoğlu, 2015 yılından bu yana Cumhurbaşkanı Erdoğan'a danışmanlık yapıyordu.

Yalçın Topçu, Davutoğlu döneminde Kültür Bakanı olarak görev yapmış daha sonra Erdoğan'ın danışmanlığına atanmıştı.

Listede yer alan diğer önemli bir isim, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a özellikle Katar gibi Arap ülkelerine yaptığı ziyaretlerde eşlik eden Sefer Turan'dır. Turan aynı zamanda Arapça tercümanlığı da yapmaktaydı.

Esengül Civelek, Muğla Valiliği görevlerinin ardından Cumhurbaşkanlığı danışmanlığı görevine getirilmişti.

3 bakan haricinde hiçbir bakanın yeri garanti değil 3 bakan haricinde hiçbir bakanın yeri garanti değil

Gazeteci kökenli danışman Mehmet Akarca da görevden alınan isimler arasında yer alıyor. Akarca, TRT Trabzon Radyosu'nda gazeteciliğe başlamış ve uzun süredir Erdoğan'a danışmanlık yapmaktaydı.
İsrafil Kışla, 3 dönem AKP Artvin Milletvekili olarak görev yaptıktan sonra Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevine atanmıştı. Ayrıca, Bilal Erdoğan'a yakınlığı ile de bilinmekteydi.

Fahri Kasırga, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde alıkonulan dönemin Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri olarak görev yapmıştı.

Hakkı İlnur Çevik ise Kuzey Irak Kürdistan Yönetimi'ne yakınlığı ile bilinirken, Süleyman Demirel'e de özel danışmanlık yapmıştı.

ODATV

Editör: TE Bilisim