Ekonomide yaşanan olumsuz gelişmelerin en fazla gıda sektörüne darbe indirmesinin ardından vatandaş için dışarıda yemek yiyebilmek artık lüks ötesi bir durum. Türkiye'de en fazla maaş alan meslek grubu olan milletvekilleri ve yine kamuda en yüksek maaşla çalışan grupta olan sekreter ve danışmanlarının yemek yiyebildiği Meclis lokanta, restoran, kafe ve dinlenme tesislerinde de bu nedenle talep patlaması var. Yemeklerin dışarıya göre oldukça uygun fiyatlı olmasından dolayı milletvekilleri yakınları ve personel artık öğünlerinin çoğunu ‘evde yemekten daha ucuz oluyor” diyerek Meclis lokantada yemeyi tercih ediyor.

Restoran ve kafeler her öğün tıklım tıklım dolu.

TBMM'nin ana binasında ve milletvekili odalarının bulunduğu binada 2'şer restoran bulunuyor. Bahçedeki iki restoran ve kafenin yanında Eğitim ve Sosyal Tesis olan Ala Restoran'da da 2 lokanta var. Yaz döneminde ana binanın bahçesindeki restoran kapanınca Ala Restoran'a talep arttı. Ve bir hafta önceden rezervasyon yapılmadığı takdirde yemek yiyebilmek adeta imkansız hale geldi.

Meclis'in en favori yiyeceği 15 liralık Vişneli Tayfır. Kuzu şiş 45 lira. Pideler ondan da ucuz.

Kamu alımlarına yönelik harcamalar tasarruf odaklı olacak Kamu alımlarına yönelik harcamalar tasarruf odaklı olacak

VEKİL ÇOCUĞU YAKINDI

Eski Iğdır Milletvekili Yücel Artantaş'ın oğlu olan Özgür Artantaş, Ala Restoran'ın Google hesabına yaptığı yorumda, “Artık açık bulursak şanslıyız. Rezervasyon imkansız oldu. Rezervasyon için ileri tarihli yer almıyorlar. Yer ayırma yapabilir iseniz bu artık mucize. Bir bakıyorsunuz yer rezervasyonunuz da yok imiş. Yemekler vasat oldu. Eski tadı tuzu kalmadı. Bu duruma el atılması şart” diye yazdı.

Editör: TE Bilisim