Nöbetçi Gazete yazarı Lale Akasoy buğunkü  köşesinde sorumlular yer verdi.

KDK'dan Başhekimliğe Hukuk Dersi KDK'dan Başhekimliğe Hukuk Dersi

İlimizde zaman zaman sağlık alanında, sağlık emekçilerinin yaşadığı sıkıntıları, haksızlıkları ve ötekileştirmeleri gündeme taşıyoruz...

Diğer illerimizde de ne olup bittiğini öğrenmek adına bazı sağlık sitelerini takip ederek, sorun yaşayan sağlıkçılara ulaşmaya çalışıyoruz.

Bazen de onlar bize ulaşarak destek istiyor...

Sistem aynı olunca malumunuz dertler de, yaşanan olumsuzluklar da hep aynı oluyor...

Öncelikle ülkemizin dört bir köşesinde insan sağlığına hizmet veren büyük özveri ve fedakarca çalışan tüm sağlıkçılara selam olsun!

Hemşiresinden teknisyenine, hizmetlisinden tıbbi sekreterine, memurundan güvenlik görevlisine kadar...

...............

“Servis sorumlusu olunca kendilerini diktatör, devlet başkanı olarak görebiliyorlar! Böyle kişiler kendilerini muhteşem,fevkaladenin fevkinde gördükleri için serviste genelde bir işe yaramazlar. Zamanlarını boya, badana, kaş, dudak boyaları ve saç bakımlarına adarlar. Bulmakta hiç zorlanmadıkları 3-5 yalakayı da yanlarına alırlar. Diğer çalışanları da sisteme uymak veya servisten gitmek arasında tercih yapmak zorunda bırakırlar.

Kimi çalışanlar o servisin avantajlarından, kimi arkadaşlarından ayrılmak istemez, kimi kendine güvensizdir ‘Başka serviste yapamam!’ diye sisteme ayak uydurma yolunu seçer ve serviste korku imparatorluğu kurulmuş olur. Servisteki yalakalar aylık çalışma listelerinde istekleri için sınırsız toleransa sahip olur, genelde de sürekli sorumlunun yanında istendikleri için gündüzde çalışırlar ve yaptıkları yalakalığın türlü türlü ekmeğini yerler...

Hastane yönetimleri de bu tiplerin her zaman arkasındadırlar. Çünkü kendilerini ‘çoban’, onları da ‘koyun sürüsünü’ bir arada tutan ‘çoban köpeği’ olarak görürler. ‘Çoban köpeği’ olan sürü artık kendilerine sorun getirmeyeceği için,onları el üstünde tutarlar. Bu stres dolu çalışma ortamında yaşamak istemiyorsanız,öncelikle tüm çalışanların kendilerine saygısı olan kişilerden oluşması şarttır. Bu yüzden onurunu,gururunu çıkarları uğruna ayaklar altına alan kişilerden uzak durmalısınız.

Bu tip boş insanlar etrafını çıkarcı yalakalar ile dolduramazlarsa aslında bir hiçtirler...

Arkasına ne kadar rüzgârı alsa dahi kendine serviste yalakalardan oluşan bir kalkan kuramazlarsa da bu iş yürümez,idare bir noktadan sonra bu arkadaşın biletini kesmek zorunda kalır.

En sonunda ise kendini Titanik sanan sorumlu, aslında üç beş ‘kütüğün’ sarmaşık marifetiyle bir araya topladığı bir sal olduğu gerçeğiyle yüzleşmek zorunda kalır.

Gerçekte sorumluluk vasfına haiz kişiler ise,zaten kendini yetiştirmiş,bilgili, tecrübe sahibi, yani liyakat sahibi kişilerden oluşur. Böyle kişilerin egosu,zaman içindeki kendi başarıları nedeniyle törpülendiği için serviste korku imparatorluğu kurmaz. Aksine saygı ve sevginin haiz olduğu bir çalışma ortamı oluştururlar.

ülke yönetiminden tut,il veya ilçe olabilir,ya da bir futbol takımı veya bir şirkette çalışan,serviste bir hemşire fark etmez.

Nasıl yönetilmeyi hak ediyorsanız,öyle yönetilirsiniz..!”

Bu arada son derece başarılı ve liyakatli olan idareci ve yöneticileri ayırıyoruz elbet.

Şimdi yorum sizin!

Yazının tamamı için tıklayınız

Editör: TE Bilisim