Birlik ve Dayanışma Sendikası Genel Başkanı Dr. Derya Mengücük, yeni yılda sağlık dileklerini paylaşırken, sağlık hizmetlerindeki sorunlara dikkat çekti. Dr. Mengücük, sağlık hizmetlerinin değerlendirilmesi ve eksikliklerin giderilmesi gerektiğini vurgulayarak, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

"Yeni yılda sağlık dilerken, sağlık sistemimizdeki eksikliklerin acilen çözüme kavuşturulması için yetkililere çağrıda bulunuyoruz. Acil servisler, aile hekimliği, yan dal uzmanlıkları ve tüm basamaklardaki sağlık hizmetlerinde yaşanan sorunlar, istatistiklerle de ortaya konmuştur. Bu veriler, sağlık hizmetlerindeki sorunların kabul edilmesi gerektiğini gösteriyor."

Sağlık Sen'den Sağlık Yöneticilerine: kendinize gelin Sağlık Sen'den Sağlık Yöneticilerine: kendinize gelin

"Sağlık hizmeti önceliklerini değiştirmemiz şarttır," diyen Mengücük, sözlerine şu şekilde devam etti: "Önümüzdeki yıllarda nüfusun yaşlanacağı, kronik hastalıkların artacağı bir dönemde, sağlık hizmeti önceliklerimizi gözden geçirmemiz zorunludur. Koruyucu sağlık hizmetleri ve aile hekimliği, bu değişikliklerin temelini oluşturmalıdır. Sağlık Bakanlığı verileri, aile hekimliği ve aşı oranlarındaki olumlu gelişmelerin, bu alanlara yapılan doğru yatırımların sonucu olduğunu göstermektedir."

Ancak, Mengücük, yüksek enflasyona rağmen yetersiz ödeneklerin aile hekimliği sürdürülebilirliğini zorlaştırdığına dikkat çekti. Aile hekimliği çalışanlarının özlük hakları ve ücret sorunlarının devam ettiğini belirterek, sağlıkta şiddetin arttığına ve sağlık hizmeti sunanların sağlığının önemsenmediğine dikkat çekti.

Kaynak: rss