Samsun Başsavcılığı, bir sokak röportajında “Şu an doktorları beğenmiyoruz. Doktor dövüyoruz. O rahatlık, Daha bunun ötesi mötesi yok” diyerek sağlık çalışanlarına şiddeti normalleştiren kişi hakkında verilen 'takipsizlik kararı'na karşı yapılan itirazı da reddetti.

 

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı, bir sokak röportajında “Şu an doktorları beğenmiyoruz. Doktor dövüyoruz. O rahatlık, Daha bunun ötesi mötesi yok” diyerek sağlık çalışanlarına şiddeti normalleştiren kişi hakkında takipsizlik kararı vermiş ve kararın gerekçesinde, “Söz konusu eylem, talihsiz bir açıklamadan ibarettir” denilmişti.

Karara karşı Samsun Sulh Ceza Hakimliği'ne yapılan itiraz da reddedildi. Samsun Sulh Ceza Hakimliği'nin verdiği takipsizliğe ret kararında ise herhangi bir gerekçeye yer verilmedi.

Tokat'ta kene istilası: Her yerde kene var Tokat'ta kene istilası: Her yerde kene var

Bir daha dava da açılamayacak

Kararda "Savcılığın kararının yerinde" olduğu belirtilirken artık verilen bu kararla 'Şu an doktorları beğenmiyoruz. Doktor dövüyoruz" sözlerini kullanan ve kişinin öncelikle kimliğinin belirlenmesi taleplerini değerlendirmeye almayarak kişinin kim olduğunu araştırma yoluna bile gitmeyen Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'nın “meçhul şahıs” olarak tanımladığı kişi hakkında bir daha dava da açılamayacak.

Ne olmuştu?

Seçimlerden önce “Mikrofondasın” isimli youtube kanalında ismi belli olmayan bir kişiyle Samsun’da yapıldığı anlaşılan bir röportaj yayınlandı. Bu kişi, seçim sürecini değerlendirdiği röportajda, “Sonuna kadar Reis. Neler yaptı, neler etti, Bir 25 sene öncesini hatırlamazsınız siz. Benim eşim devlet hastanesinde çalışırken, sigortada ben çocuğumu gösteriyordum. Birimiz bir kuyrukta, birimiz diğer kuyrukta. Doktor beni azarladı, hadi yürü git fakültede uğraş dedi. Böyle bir muamele görüyorduk. Şu an biz doktor dövüyoruz. Şu an doktorları beğenmiyoruz. Doktor dövüyoruz. O rahatlık, Daha bunun ötesi mötesi yok” ifadelerini kullandı.

‘Doktor dövüyoruz’a takipsizlik: Suç değil, ‘talihsiz bir açıklama”ymış!

Üç suçtan suç duyurusunda bulunulmuştu

Röportajın yayınlanmasından sonra İstanbul Diş Hekimleri Odası Avukatı Gürsan Atar, ismi bilinmeyen bu kişinin kimliğinin tespit edilerek gerekli soruşturmanın yapılması için Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu.

Avukat Gürsan Atar suç duyurusu dilekçesinde, kişinin söylemlerinin sürekli şiddet riski altında bulunan sağlık çalışanlarına karşı işlenen suçları normalleştirici, kişileri bu suçları işlemeye tahrik edici ve bu suçların işlenmesinin memnuniyet duyulabilecek bir olgu olarak gösterildiğini belirtmişti. Avukat Atar, Diş Hekimleri Odası adına yaptığı suç duyurusunda, kişinin “suç işlemeye tahrik”, “suçu ve suçluyu övme” ve “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlarından cezalandırılmasını talep etmişti.

Editör: TE Bilisim