Konut ve taşıt kredisini artık kullanan yok Konut ve taşıt kredisini artık kullanan yok

Uzun zamandır başhekim atanmayan Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sorunlar devam ediyor. Bölgenin sağlık üssü olan ve çevre iller de dahil her gün yüzlerce hastanın sağlık hizmeti aldığı hastanede, ebe, hemşire ve yardımcı sağlık personellerinin “torpil” ile alan dışı idari birimlerde görevlendirildiği iddia edildi.

DİŞ HASTANESİNE LABORATUVAR TEKNİSYENİ VE EBE

Amida Haber'de yer alan habere göre, hastanedeki müdür yardımcılarından B.G.G.’nin birinci derece yakını için yeni birimler oluşturduğu, müdür yardımcısı Z.Z.’nin laboratuvarı olmayan diş hastanesine yakınını laboratuvar teknikeri olarak görevlendirdiği iddia edildi.

İddialara göre, Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde ebe olarak görev yapan R.T. de branşı ile alakalı olmayan bir bölüme atandı. R.T.’nin yüksek döner sermaye nedeniyle Diyarbakır Diş Hastane’nde görevlendirildiği belirti.

YETKİLİLERDEN AÇIKALAMA: ATAMALAR NORMAL

Konuyla ilgili Amida Haber'in sorularına yanıt veren Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ise, ebe ve hemşirelerin görev yapmasında bir engel olmadığı belirtilerek, “Çalışma hakları var. Atanmasıyla ilgili bir sıkıntı yok. Ağız diş sağlığı merkezi ve hastanesi bir birinden ayrı şeylerdir. Atanan kişinin ebe veya hemşire olmasında bir beis yok. Daha öncede benzer görevlendirmeler yapılmış” ifadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilisim