Özelikle  bürokratlara  ulaşmanın imkansız olduğu kentlerden biri olan Van’da sağlık  alanında ilk kez önemli çalışmalar yapılıyor. Kentte Eylül 2022 tarihinde atanan Van İl Sağlık Müdürü Dr. Muhammed Tosun, kentte geldikten sonra birçok yeniliğe imza attı. TOSUN,  son zamanlarda ise özelikle sosyal medya hesapları üzerinde sağlık alanında yapılan eleştiri ve eksikliklere müdürlük olarak yaptıkları çalışma çözüm yöntemlerine dair bilgilerle dönüş yapıyor.

İsmail Saymaz: 'Bu kadar para vereceğine dil kursuna gidip Arapça öğren' İsmail Saymaz: 'Bu kadar para vereceğine dil kursuna gidip Arapça öğren'

Tüp bebek merkezi kurulacak

Gazeteci Osman Nuri Yıldız’ın sosyal medya hesabında, “Van’da neden tüp bebek merkezi yok” paylaşımı üzerine il sağlık müdürü Dr. Muhammed Tosun’dan “Osman bey il sağlık müdürlüğü olarak tüp bebek merkezi açmak için çalışmalara başladık. 1 ay önce projeler çizildi, ihtiyaçlar tamamlandıktan sonra açacağız inşallah” cevabı ile yapılan haklı eleştiriye cevap verdi.

Kurubaş’a sağlık merkezi yapılıyor

Yine sosyal medya hesabında Van’ın Edremit ilçesine bağlı Kurubaş mahallesinde sağlık ocağı yada Aile Hekimliği merkezi olmamasından dolayı insanların 4 kilometre yürüyerek Hacıbekir Mahallesinde bulunan Sağlık Ocağına geldiklerini dile getiren Keje Güler’e cevap veren  Tosun, “Edremit Kurubaş mahallesi için planlamamız yapılmış 4 birimlik aile Sağlığı merkezi yapılacaktır. Projelerin çizilmesi bittikten sonra inşaat aşamasına geçilecektir” cevabını verdi.(Serhatnews)

Editör: Ceren Yıldız