Saldırgan hasta yakını, Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışan hemşire Z.S.’yi yaraladı. Olay bugün saat: 13.30- 14.00 sularında Hastane’nin Nöroloji servisinde yaşandı. Hastaneye tedavi olması için getirdiği yakınıyla ilgili Tıp prosedürüne uygun olmayan ve hastanın sağlığına zarar verecek talepleri olan hasta yakını, bu talepler karşılanmayınca tedaviyle ilgilenen hemşireyi hastane içinde takip etti. Hemşireye saldıran hasta yakını, görevi başındaki hemşireyi yaraladı. Güvenlik personelinin olay yerine gelmesini sağlayan Beyaz Kod sitemi ise çalışmadı. Hemşire Z.S. çalışan sağlığı biriminde tedavi altına alınırken olayla ilgili adli süreç başlatıldı.

*Bu haberde olaya ilişkin video görüntülerin yayınlanması, şiddete maruz bırakılan kişi ya da kişileri dijital şiddete de maruz bırakacağı, kurbanlaştırıp güçsüz hissetmelerine neden olacağından, faillere yöntem sunacağı ve cesaretlendirecegi için ayrıca şiddeti izleyen kişileri travmatize edeceği, şiddet algısını bozacağı, toplumda olayların kanıksanmasına yol açıp şiddeti yeniden üreteceği gerekçeleriyle kullanılmamıştır.

THD İzmir Şube Başkanı Benligül: “Artık kınama konuşmaları duymak istemiyoruz”

 

Medyascope’a konuşan Türk Hemşireler Derneği İzmir Şube Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Ebru Melek Benligül artık kınama konuşmaları duymak istemediklerine şu sözlerle dikkat çekti:

2 Kadın Sağlık Çalışanı Tutuklandı 2 Kadın Sağlık Çalışanı Tutuklandı

“Hemşireler ve sağlık profesyonellerine karşı arkası kesilmeyen artan şiddet olaylarından ve buna karşılık caydırıcı cezaların bulunmamasından dolayı endişeliyiz. Bizler, çalışma ortamlarımızda tüm enerjimizi hastalarımızın kaliteli ve nitelikli hemşirelik bakımını alabilmesi için harcamak istiyoruz. Bizler, şiddetin her türü ile mücadele etmek zorunda olmadığımız çalışma ortamlarının sağlanmasını istiyoruz. Bizler artık kınama konuşmaları değil sağlıkta şiddeti önlemeye yönelik politikaların uygulamaya geçirilmesini istiyoruz. Şiddete maruz kalan meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, sağlık profesyonellerine karşı her türlü şiddeti kınıyor ve bu çeşit olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz.”(Senem Büyüktanır-Medyascope)

Editör: Ceren Yıldız