Muş İl Sağlık Müdürlüğü için bir süredir devam eden belirsizlik sona erdi. Yaklaşık 8 yıldır Muş İl Sağlık Müdürü olan Dr. Serdal Türkoğlu’nun yerine Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi olan Sık sık doktorlara mobing iddialarıyla gündeme gelen hastanenin başhekimi  Doç. Dr. Mehmet Kabak atandı.

Yeni görevi bugün kendisine tebliğ edilen ve aynı gün hastaneden beraber çalıştığı mesai arkadaşlarına veda eden Başhekim Kabak aynı gün hastaneden ayrılışını yaptı. 

Aziz Çardak, Gölcük Devlet Hastanesinin başhekimi oldu Aziz Çardak, Gölcük Devlet Hastanesinin başhekimi oldu

DOÇ. DR. MEHMET KABAK KİMDİR? 

1986 yılında Mardin Derik’te doğdu. Derik ilçesinde ilkokulu 1997 yılında tamamladı. Orta ve lise öğrenimini Kızıltepe ilçesinde tamamladı. 2010 yılında Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu.

Mezuniyetinin hemen ardında yaklaşık 6 ay kadar Mardin Derik Devlet Hastanesi’nde pratisyen doktor olarak çalışmıştır. 2010 Aralık TUS sınavı ile Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs anabilim dalında uzmanlık eğitimine başlamıştır. 2015 yılında Van Bölge ve Eğitim Araştırma Hastanesinde görevine başladım. 2016 yılında Mardin’de göreve başlamıştır. 2017 yılında Mardin uyku polikliniğini ve 2019 yılında da video bronkoskop ünitesinin kurulmasında görev almıştır. Ayrıca 11.03.2020 tarihinden itibaren Mardin Devlet Hastanesinde pandemi kurulu başkanlığında aktif olarak görev almış ve halen hem servis ve yoğun bakımlarda görev almaktadır. 11 Şubat 2021 tarihinde Mardin Artuklu Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilimdalında Doktor Öğretim üyesi olarak göreve başladı. 22.02.2022 tarihinde Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne asaleten Başhekim olarak atandı. 11.08.2022 tarhinde Göğüs Hastalıkları Branşında Doçentlik Ünvanını aldı.

Evli ve 2 erkek çocuk babasıdır.

Kaynak: