Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından, “Oğluna istismarda bulunduğu iddia edilen ünlü doktor” haberine ilişkin yapılan açıklamada, “Çocuklara yönelik en ufak istismar şüphesi bizim için ihbar niteliğindedir. Çocuk ve anne için psikososyal destek süreci başlatılmıştır. Hukuki süreç takip edilmektedir.” ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, bazı basın organlarında yer alan haberlerin ardından, haberlere konu olan çocuk ve annesi ile görüşme gerçekleştirildiği bildirildi.

Sağlık çalışanı amansız hastalıkla mücadelesinde yenik düştü Sağlık çalışanı amansız hastalıkla mücadelesinde yenik düştü

Bakanlığın açıklamasında, şunlar kaydedildi:

“Çocuklara yönelik en ufak istismar şüphesi bizim için ihbar niteliğindedir. Çocuk ve anne için psikososyal destek süreci başlatılmıştır. Çocuğun üstün yararı ilkesince ve çocuğun ilgili haberlerden olumsuz etkilenme olasılığı göz önünde bulundurularak, yayın yasağı talebinde bulunulmuştur. Hukuki süreç takip edilmektedir.”

NE OLMUŞTU?

TV programlarıyla ünlenen doktor Ender Saraç’ın 8. sınıfa giden oğlu M. Saraç’ın, 5 Aralık 2023’te okuldaki rehber öğretmenine istismar edildiğini anlattığı iddia edilmişti.

Cumhuriyet’in haberine göre, okuldaki rehber öğretmen tarafından tutulan raporda şu ifadeler yer almıştı:

“Bu sabah rehber öğretmeniyle babasının cinsel istismarı ile ilgili bilgi paylaşımı yapmış. Bunun üzerine anne ile yapılan görüşmede olay detaylandırılmıştır. M. Saraç 2 hafta önce annesine babasının gereksiz yere özel bölgesine dokunması, sürekli banyoya sokmaya çalışması, sürekli kızdığı, krem sürme bahanesiyle ön özel bölgesini ovalaması, cinsel içerikli film seyrettirmesi (Bu esnada çocuğun istememesi, kapat deyince kapatmaması, omzunu okşaması)nı aktarmıştır. Anne avukat ile konuşmuş, ancak istediği aksiyon alınmamıştır. Anne başka avukat ile görüşmüş avukatı telefon ile görüşmeye katıldığı ve okuldan ilçe, milli eğitime bildirmemizi talep etti. Alınan kararlar: Bu tutanakla birlikte okul müdürüne bilgi verilip gerekli aksiyon alınacak, anneye süreç ile ilgili bilgi verilecektir.”

Kaynak: