Olay yerinde basın mensuplarının fotograf ve video çekmesini engellemek isteyen sağlık çalışanı başına iş aldı. 

Basının hedefine giren sağlık çalışanı hakkından çok sert haberler yapıldı. Sağlık çalışanını basın mensuplarına saldırmakla itham eden haberler yenilir yutulur cinsten değil

Peki Olay yerinde yada sağlık tesisinden basının görüntü almasını engellemek kimin görevi ?

Sağlık Çalışanları uygun görmediği durumlarda polisi yada güvenlik görevlillere haber ederek durumu engellemelidir. Basınla münakaşaya girmek yapılacak en son hatadır. Zira kolluk görevliliği işte tama burda devreye girer. Sağlık görevlisi kolluk görevlisi gibi hareket ederse karşı taraftan tepki alır. 

Bu tür olaylarda polis, jandarma ve hastane güvenliğine haber verilmelidir. Engelleme işi kolluk işidir. Fotograf yada video çekiminden hem sağlık personeli hemde hasta rahatsız olabilir. Bu en doğal hakları ve izinsiz görüntü alınması ciddi bir suçtur Ancak çekim yapan kişi sınırları bilen tecrübeli bir gazeteci değilse onu zor kullanarak oradan defetmek sağlık görevlisinin değil kolluğun görevidir.

İşte ulusal basına düşen o haber;

Konut fiyatı bir yılda yüzde 12 düştü Konut fiyatı bir yılda yüzde 12 düştü

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde bir sağlık çalışanı, olayı haberleştirmek isteyen basın mensuplarına saldırarak ölümle tehdit etti. Sağlık çalışanı olduğunu iddia eden kişi, ağza alınmayacak sözler sarf etti. Olay anları basın mensuplarının kameralarına yansıdı.Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde vakaya müdahale eden 112 Acil Servis Ambulans ekibinde yer alan sağlık çalışanı, olayı haberleştirmek isteyen basın mensuplarına çekim yapmamaları hususunda engel olmaya çalıştı. Sağlık çalışanı olduğunu iddia eden bir kişi ise basın mensuplarına saldırarak ölümle tehdit etmenin yanı sıra ağza alınmayacak sözler sarf etti.

Sakarya'nın Şirinevler Mahallesinde meydana gelen olayda, yurttan kaçan ve bileklerini kesen öğrenci için bölgeye sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin müdahalesi sırasında genç kız olay yerinden kaçarak uzaklaşırken olayı haberleştirmek isteyen basın mensupları da bölgeye giderek görüntü almaya başladı. Sağlık çalışanlarından biri görevlerini bırakarak çekim yapan basın mensuplarına, "Bende sizi çekeceğim" diyerek cep telefonuyla kayda almaya başladı. Durumu gören bir kişi ise kendisinin sağlık çalışanı olduğunu belirterek basın mensuplarına saldırdı. Vatandaşların araya girdiği olayda sağlık çalışını olduğunu iddia eden kişi ölümle tehdit etmenin yanı sıra ağza alınmayacak sözler sarf etti. Yaşanan gerginlik anları ise basın mensuplarının kameralarına yansıdı. - SAKARYA

Editör: TE Bilisim