Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Taksim ve Samatya’daki İstanbul eğitim ve araştırma hastanelerinin yanı sıra Beylikdüzü ve Eyüp devlet hastanelerinin Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin kullanımına açılacağını bildirdi. Koca, Antakya'da özel bir hastanenin yoğun bakım servisindeki hastaların ölüme terk edildiği iddialarıyla ilgili, soruşturma başlattıklarını söyledi.

Hatay'da konuşan Koca, İstanbul’daki iki üniversite hastanesiyle ilgili gelişmelerden bahsetti. 

 

Koca, şöyle dedi:

“Deprem hepimiz için uyarıcı oldu. Toplum olarak elimizde yeni bir acil işler listesi var. Afet durumunda ihtiyacımızın kat kat artacağı sağlık kurumlarımız için ülke genelinde harekete geçmiş durumdayız. İstanbul’da, binaları sorunlu iki üniversite hastanemiz için adım atıyoruz. İstanbul Tıp Fakültesi’nin, yaygın adıyla Çapa’nın mevcut yerleşkesindeki inşaatlar hızla bitirilecek. Çapa’nın Hasdal Kampüsü inşaatı hızlandırılıp faaliyete geçirilecek. Beylikdüzü Devlet Hastanesi ile Eyüp Devlet Hastanesi, kendi hizmet binalarına kavuşana kadar Çapa Tıp Fakültesi’nin kullanımına açılacaktır. Cerrahpaşa Tıp Fakültemizin ise hemen bitişiğinde olan Samatya olarak bilinen İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi kullanımına açılacaktır. Cerrahpaşa’ya bağlı Haseki Kardiyoloji Enstitüsü, Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hizmet imkanı bulacak.”

Koca, depremde, Antakya’daki özel bir hastanenin yoğun bakım servisinde hastaların ölüme terk edildiği iddialarına ilişkin ise, “Depremin sağlık camiamıza yaşattığı üzüntüler, bir kat daha artırmıştır. Bu ve benzeri iddialar ile ilgili gerekli soruşturmaları başlatmış bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim