AKLIM ALMIYOR. . .  

      Bir tıp doktoru aşıya karşı olabilir mi . . ?

      Bu nasıl bir düşüncedir, aklım almıyor. Tıp tahsilini gören dişçi,eczacı, Veteriner hekimler ve doktorlar, gerçek bilim dünyasını öğreniyorlar. Saçma sapan, belli olmayan,uydurma öğreti görmüyorlar. Fizik-kimya-biyoloji bu fakültelerin temel taşıdır. Onun için Tıp, dişçi, eczacı, veteriner fakültesi öğrencileri,ilk birinci sınıfta (K-F-B) bu dersleri görürler. Sonra kendi fakültelerinde mesleki derslere başlarlar.

      Tıp ilmi,gerçek-görünen-mukayesesi yapılan ve devamlı araştırma isteyen müsbet bir ilimdir. Yani görünür, elle tutulur bir bilim dalıdır.

      Görülmeyen,maddi olmayan, daha ziyade manevi olan, her önüne gelenin kendine göre uydurduğu bir ilim değildir.

     Bütün bu kesin bilgilere rağmen bir tıp doktorunun COVID 19 aşısına muhalif olması şaşılacak bir durumdur. Bu arkadaş nasıl ve hangi TIP fakültesini bitirmiştir ve de Hastane Başhekim yardımcısıdır.

      Koruyucu Hekimlikden bihaber tıp mensubu düşünemiyorum.

      İnanç dünyasını öne alıp, aşıya karşı olanlar, bence kendilerini aldatıyorlar. Aklı başında, manevi hayata inananlarda, kendilerini hastalıktan koruma tedbirlerine uyum sağlarlar.İnanç dünyası aşıyı yasaklamıyor. Amma bazı kafalar,dinimizin kabul etmediği gerçekleri görmezden geliyorlar ve aslında kendilerini aldatıyorlar.

      Bundan seneler öncesi bir olayda da, kasaba doktoru, otopsiye gitmedi ve ben, fakültede otopsi dersi görmedim dedi. Ne kadar hüzün verici bir durum... Üniversite açmak bir mühür bir Müdürle olursa işte böyle olur. . . .  Helede Tıp. Dişçi, Eczacıi Veteriner fakültelerini rastgele açarsanız, bu fakülteleri Özelleştirirseniz olacağı budur. Buralardan mezun olan hekimler, aşıya karşı olurlar, koruyucu hekimliliği bilmezler, iki vak'a karşısındada apışıp kalırlar. 

       Maalesef, liselerimiz ilkokul seviyesine indi. Fakülte mezunlarımız kendi mesleklerini yapamaz bir durumda. . .  Çok çok acı.

    Kaynak.: Dumlu DEMİRCİOĞLU-Bolunun Sesi

https://www.bolununsesi.com/haber/164886/aklim-almiyor

Editör: TE Bilisim