Net Gaste'de yer alan haberde;

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi SEAH’ta sağlık çalışanları arasındaki söylemlerin ardı arkası kesilmiyor. Netgaste WhatsApp hattımıza gelen şikayeti sizlerle paylaşıyoruz.

Personele çalışma elbisesi neden yok?

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışan hizmetli sayısı yüzlerle ifade edilmekte.

İki yılda bir çalışma elbisesi aldıkları ifade edilen hizmetlilerin, giysileri sökük ve yırtık. Yönetimden iş elbisesi isteyen personele konuyla ilgili bilgi verilmezken, kimi sağlık çalışanları ekonomik nedenlerin gerekçe olduğunu dile getiriyorlar.

Hafta sonu mesaisi sorgulanmalı!

İş elbiseleri konusunda ekonomik sorunlar olduğunu dile getiren sağlık çalışanları konuyla ilgili sessizliklerini korurken, özellikle gece ve hafta sonu yoğunluk olmamasına rağmen bazı personelin mesaiye bırakılması farklı yorumları beraberinde getiriyor.

Süpervizör ve bazı personelin istisnai mesaiye bırakıldıklarını dile getiren sağlık çalışanları, Sakarya Sağlık İl Müdürlüğü hastanede son birkaç ayda akşam ve hafta sonu kimlerin mesaiye kaldıklarını, mesaiye kalanların çalışıp çalışmadıklarını incelemeleri istendi.

Kamera kayıtları ile her şeyin belirlenebileceğini dile getiren sağlık çalışanları, hastanede sürekli aynı kişilerin mesaiye bırakılmasının altında farklı nedenlerin olup olmadığının bir an evvel araştırılması gerektiğine dikkat çekildi.

Tüm kayıtlar incelenmeli

Öte yandan kimi çalışanlara mesai torpili yapıldığını ifade eden sağlık çalışanları: “SEAH’da  bazı personelin her gün 12 saat çalıştığı  ancak geliş gidiş saatlerine riayet edilmediğine şahidiz. Arada bir bazı mesai yapan personelin de 2 günde bir geldiği görülüyor. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Sakarya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Aziz Öğütlü ve SEAH Başhekimi Doç. Dr. Fikret Halis lütfen hastanenin mesai kayıtlarına el atsınlar. Hastane’de kimlerin ne gibi haksız işler yaptıkları mutlaka ortaya çıkacaktır” diyerek tüm yönetimi göreve davet ediyorlar.

Editör: TE Bilisim