Körfez Fatih Mahallesi Aile Sağlığı Merkezinde görev yapan doktorların Körfez Mahalle Muhtarı Salih Yolcu tarafından tehdit ve hakarete uğradıkları iddiasıyla CİMER’e ve İçişleri Bakanlığı’na şikâyette bulunduğu ve Muhtar Yolcu hakkında inceleme başlatıldığıyla ilgili yapmış olduğumuz haberimiz sonrasında Muhtar Salih Yolcu gazetemize ulaştı.

Hakkında yapılan suçlamaları kabul etmediğini ifade eden Salih Yolcu, Doktorun siyasi kanallar ve çeşitli kurumlar aracılığıyla kendisine baskı yaptığını öne sürdü.
Olayda adı geçen vatandaşların Aile Sağlığı Merkezi Doktoru ile yaşamış oldukları sorunları kendisine gelerek anlatmaları üzerine tamamen iyi niyetli ve uzlaşmacı bir tavırla doktorla konuşmaya gittiğini söyleyen Yolcu, buna karşılık doktorun gerginlik yarattığını kendisinin de olayın büyümemesi için sağlık merkezinden çıktığını söyledi.
Olayın devamında kendisi hakkında karalama kampanyası düzenlendiğini çeşitli kurumlar aracılığıyla kendisine iftira atılarak kamuoyu oluşturulduğunu, şikâyetçi olan ASM doktorunun sağlık merkezi çalışanlarına baskı kurarak onları yalancı şahitliğe zorladığını iddia eden Muhtar Salih Yolcu,
‘’Ben asla gösterildiği gibi sağlık çalışanı düşmanı değilim, bahsi geçen doktorların tam tersine görevini layığıyla yapan Hipokrat yeminini ihlal etmeyen tüm sağlık çalışanlarımızın büyük küçük demeden ellerinden öperim. Konuyla ilgili hukuki mücadelemi elbette ki vereceğim. Ne tehdit nede hakaret Söz Konusu değil tamamen komik, iğrenç ve iftira olarak nitelendirebileceğim bu açıklamalara karşı bana kendimi ifade etme şansı veren KOCAELİ HALK GAZETESİNE teşekkür ederim.’’ şeklinde konuştu.

Kaynak:https://www.kocaelihalkgazetesi.com/haber/7684007/salih-yolcu-iddialara-cevap-verdi

Editör: TE Bilisim