Geçtiğimiz yıl katıldığı bir televizyon programında aşı sıkıntısı yaşandığını belirten ve bu nedenle hakkında soruşturma başlatılan Urfa Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Hacı Yusuf Eryazgan, 13 Aralık’da Şanlıurfa 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.

‘DOĞRULARI SÖYLEDİK, KANITLARIMIZ VAR’

Bakan Yusuf Tekin duyurdu! Şiddete uğrayan öğretmen başka okula atanabilecek Bakan Yusuf Tekin duyurdu! Şiddete uğrayan öğretmen başka okula atanabilecek

Konuyla ilgili Eryazgan; “Biz doğruları söyledik, yalan söylemedik. Doğruları söylemeye devam edeceğiz, elimizde belgeler var, kanıtlar var, şahitlerimiz var, onları mahkemeye sunacağız. Aşının o dönemde olmadığına dair yoğun bir evrak belge var, şahitlerimiz de var. Müfettiş raporunda da zaten bu aşının o dönemde eksik gönderildiğine dair kabulü var. İlçe Sağlık müdürlüklerinden o dönemde yazışmaları aile sağlık çalışanlarının duyuru yaparken o dönem 'aşı yok, aşı eksik' diye mesajları var. Bizim o dönemde aşı bulamadığımız için aşılarını ertelediğimiz çocukların belgeleri var. Dediğimiz gibi belgeler bizi doğruluyor, biz doğruları söyledik yalancı değiliz. Yalancı kim, onu kamuoyuna bırakıyoruz” dedi.

Eryazgan davaya, 20'ye yakın derneğin ve meslek örgütlerinin mahkemeye gelip destek sunacağını da sözlerine ekledi. 

Ne olmuştu?

Eryazgan, geçtiğimiz yıl katıldığı bir canlı yayında "Aşı noktasında sıkıntı yaşıyoruz. Aşıyı yapamıyoruz, eksik kalıyor" diyerek 0-2 yaş arasında yapılması gereken Hepatit B, çocuk felci ve verem aşılarının eksik olduğunu dile getirmişti. Kamuoyunda 'Sansür Yasası' olarak bilinen 'Basın Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'da yer alan 'halkı yanlış bilgilendirmek' ve 'yalan beyanda bulunmak' ile suçlanan Eryazgan hakkında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasının yanı sıra meslek örgütlerinden men edilmesi talep ediliyor.(Duvar)

Kaynak: