Milyonlarca  memurun  merakla beklediği maaşlara zam yasasında sona yaklaşıldı 

personel sağlık

5 Temmuz Çarşamba günü Haziran ayı verilerinin açıklanması ile beraber enflasyon farkı ve refah payı belli olacak.

Zam konusunda tek belli olan rakam en düşük devlet memuru maaşının 22 bin lira olacağı. Bunun dışında diğer hususlar netlik kazanmadı. 

Masada taban aylığa zam, seyyanen zam, vb seçenekler var. 

En düşük memur maaşının 22 bin lira olması için % 85 zam yapılması gerekiyor. Ancak bu oranın her memura aynı şekilde verilmeyeceği yönünde haberler çıkıyor.

Açlık sınırı 10 bin 373 TL’ye, yoksulluk sınırı 33 bin 788 TL’ye yükseldiği bir ortamda 22 bin lirada düşük kalacak. Birkaç yıl önce en düşük memur maaşı 3 asgari ücrete denk gelirken bugün eğitim görmüş kariyet sahibi bir mühensi, hemşire , öğretmen için 3 agari ücret hayal olarak görülüyor
Son 2 yılda asgari ücretli ve kamu işçisi devasa zamlar alırken memur zammı ne yazık ki bu rakamların çok altında kaldı.

personel sağlık net'in maliye kökenli bürokratlarla görüşmesinde zamlara ilişkin bazı ip uçlarına ulaştık.

Buna göre göreve yeni başlayan lise mezunu kadrolu bir hizmetlinin maaşının 22 bin lira olması için % 85 oranında bir zamma ihtiyaç var. Maaşı 22 bin liradan yukarı olan devlet memurlarına ise en düşük oran % 55 olmak üzere % 55-%85 arasında değişen oranlarda zam yapılması Ankara kulislerinde konuşulmakta.

Türk Müşteriden 'Milliyet Farkı Ücreti' Talep Etmişti! Bakanlıktan Açıklama Geldi Türk Müşteriden 'Milliyet Farkı Ücreti' Talep Etmişti! Bakanlıktan Açıklama Geldi

Maaşı en düşük devlet memuru maaşına göre nispeten iyi olan öğretmen, polis hemşire vb mesleklerde ise % 60-65  civarı bir zam konuşulmakta. En yüksek maaşı alan genel müdür vb mesleklerde ise % 55 taban zammı öngülüyor. 

kaynak: bu bir personel sağlık net haberidir. 

Editör: TE Bilisim