Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın sosyal medya adresinden yaptığı açıklama:

Toplu Sözleşme Hükümleri Engellenemez, Uygulanması Keyfiyete Bırakılamaz!

Genç Sağlıkçılar İstanbul Valisi İle Görüştü Genç Sağlıkçılar İstanbul Valisi İle Görüştü

  Toplu Sözleşme Hakkını, 2010 Anayasa Referandumunda olmazsa olmaz olarak zikrettik, “Toplu Sözleşmeye de Toplumsal Sözleşmeye de EVET” sloganıyla elde ettik. Bu hakkı elde ederken, masada alınan kararların ve kazanımların masanın dışında onaylanmamasını sağladık. Geldiğimiz noktada, toplu sözleşme hükümlerine ilişkin kurumların değil bazı bürokratların olumsuz telkinleriyle uygulanmaması kamu kurum ve kuruluşlarına dikte ediliyor. 

 Koruyucu Giyim kazanımı 10 yılı aşkın süredir uygulanıyor. Uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar; ilgili kurum ve yetkili sendikaya bırakılmışken, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından konuya müdahil olunması ve Koruyucu Giyim’in engellenmesi kabul edilemez. Türkiye’nin onayladığı ve imzaladığı uluslararası sözleşmeler ve ilgili Kanunlar açıkça ortadadır ve aksi iddia edilemez.

 Toplu Sözleşme İkramiyesi Krizi Geçmiş Kayıpları da Telafi Edecek Şekilde Çözülmelidir

  AYM tarafından dayanağı iptal edilen Toplu Sözleşme İkramiyesi’ne yönelik acilen düzenleme yapılmalı, kamu görevlilerinin aylık cebinden alınan 345 ₺ “geriye dönük olacak şekilde” kayıpları engellenmelidir. Toplu Sözleşme metninde halan varlığını koruyan toplu sözleşme ikramiyesi ödemesi yapılmalı, mağduriyet oluşturulmak istenen zemine fırsat verilmemelidir. Dün itibariyle çalışmalarına başlayan TBMM’nin önceliği çalışma hayatı olmalı, bu konuda ilave düzenleme yaparak, 2 milyondan fazla kamu görevlisinin mağduriyetini engellemelidir.

Kaynak: rss