Kulis bilgisi, bürokraside kilit noktalarda değişim hazırlığı gündemde Kulis bilgisi, bürokraside kilit noktalarda değişim hazırlığı gündemde

 

Konu ile ilgili Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinden yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi:

Doç. Dr. Halil İbrahim Taşçı sağlık tesisimize göreve geldiğinden beri tüm hastane personeli tarafından sevilen sayılan bir başhekim olmuştur. Ekibiyle beraber hastanenin süregelen sorunlarına el atmış ve birçok sorunu da çözüm aşamasına getirmiştir. Maalesef hastanemizle ve hastane idaremizle ilgili bazı asılsız haberlerin çıkması başta idaremiz ve personellerimiz olmak üzere  herkesi derinden üzmektedir.

Son olarak hastanemizle ilgili asılsız bir haber daha ortaya atılmış olup haberde bahsi geçen olayın detaylarının şu şekilde olduğu tespit edilmiştir. Hastanemizde görevli E.O isimli bir personel, temizlik personel amirinden izin istemiş, personel amiri de E.O isimli personele gerekli izni vermiştir. Ancak aralarında bir ağız kavgası yaşanmış ve konu kapanmıştır. Olaydan sonra E.O isimli personel Başhekim beyin yanına gelmiş ve yüzünde herhangi bir darp yaralanma izi olmadan Başhekim ile görüşme yapmış ve odadan çıkmıştır. E.O isimli personel daha sonra kendi çalıştığı odasına yine yüzünde darp ve yaralanma izi olmadan girmiş, belli bir süre sonra kendi odasından burnunda küçük bir kesi ile çıkmıştır. Bunların hepsi hastanemizin güvenlik kamerası kayıtlarıyla tespit edilmiş durumdadır.

E.O isimli personel amirlerini zor durumda bırakmak için olaydan saatler sonra kendini yaralamış ve sanki amiri tarafında darp edilmiş gibi acile gidip darp raporu almıştır. Bu olayı kendi tanıdığı birkaç gazeteciyle paylaşarak sanki hastanede darp edilmiş gibi haber yaptırmıştır. Kamera görüntüleri görgü tanıkları ile beraber Başhekimliğimizce ilgili personel hakkında şu anda soruşturma başlatmış olup olayın savcılığa kadar gideceği anlaşılmaktadır.

Karaman Eğitim Araştırma Hastanemiz günlük ortalama 7000 kişiye hizmet eden bir bölge hastanesidir. Kendi alanında uzman birçok personelimiz göreve başlamış ve Karaman’da yaşayan hastalarımızın, başka şehirlere gitmelerine gerek kalmadan tedavilerini yapmaktadırlar. Elbette bazı eksiklikler olmaktadır ama bunlar yeni yönetimle beraber asgari düzeye inmeye başlamıştır. 

Yaşanılan bu olayların bir daha tekerrür etmemesini ümit ediyor, kaliteli sağlık hizmeti sunumunda ve personellerimize adil yaklaşımımızdaki kararlılığımızın daim olacağını bir kez daha vurguluyor, sağlıklı günler diliyoruz.


Kaynak: Karamandan
Editör: TE Bilisim