CHP Edirne Milletvekili Gaytancıoğlu, CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu İpsala Devlet Hastanesi'nde doktor olmamasını TBMM'de gündeme getirdi. TBMM Genel Kurulunda söz alan Doç. Dr. Gaytancıoğlu İpsala'da yeni yapılan bir hastane olmasına rağmen uzman doktor bulunmadığını ve tahlillerin bile Keşan'da yapıldığını hatırlatarak Sağlık Bakanına “Eğer kendi hastanelerinizden zaman bulabilirseniz İpsala'ya ne zaman uzman doktor ataması yapacaksınız? Uzman doktor göndermeyecektiniz niye hastane yaptınız? Uzman doktorları olmayan bir hastanenin sağlık ocağından, aile hekimliğinden farkı nedir?” diye sordu.
Doç. Dr. Gaytancıoğlu “Pirinciyle meşhur, 28 bin nüfuslu İpsala ilçemizde Bakanlığınız 30 yataklı yeni bir hastane yaptı; bu çok güzel. Hastanede bir tane bile uzman doktor yok, sadece haftanın değişik günlerinde Keşan ilçemizden gününe göre uzman doktor geliyor. İlçemiz hastanesi yaklaşık beş altı yıl öncesine kadar kadın doğum ünitesi ameliyathanesiyle insanlarımıza hizmet etmekteyken şu an tahliller Keşan'a gönderilerek yapılmaktadır” dedi.
“AKP, bina yapmış ama hastane yapamamış. İçinde uzman doktor olmayan hastaneden halkımıza hizmet yapmasını nasıl beklersiniz? Hastaneleriniz de adalet saraylarına benzedi. Doktorsuz hastane, adaletsiz adalet saraylar” diyen CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu bir an evvel İpsala'ya gerekli uzman doktor atamalarını yapılmasını istedi.

CHP Edirne İl Genel Meclis Üyesi İsmail Aliş, Edirne'de Sağlık Turizminin geliştirilmesi için çalışmalar yapıldığını fakat yaklaşık 28 bin nüfusu olan İpsala'nın 1'tane uzman doktorunun olmadığına dikkat çekti. Aliş yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Geçtiğimiz yıl sonunda Edirne'de yapılan 'Sağlık Turizmi' zirvesinde Trakya'nın sağlık turizminin geliştirilmesi için yapılacak çalışmalar değerlendirildi. Trakya ve ülkemiz için önemli bir gelişme olarak görüyorum. Elbette turizmin canlanması geliştirilmesi ülkemize döviz girişi ekonomi açısından önemlidir. Fakat ilçemizde yeni yapılan modern hastane binası maalesef dışı seni içi beni yakar misali bomboş durumdadır. Bu kadar modern bir binada 1 tane uzman doktorumuz yoktur. Sadece haftanın belli günlerinde Keşan'dan gelen güne göre değişen 1 uzman gelmektedir. Yaklaşık 28 bin nüfuslu ilçemiz hastanesi yaklaşık 5-6 yıl öncesine kadar kadın doğum ünitesi, ameliyathanesi ile insanlarımıza hizmet etmekte iken şuan tahliller Keşan'a gönderilerek yapılmaktadır. Trakya ve Edirne Sağlık Turizmine hazırlanırken, yani turiste sağlık verme çalışmaları yapılırken kendi insanlarımıza yapılan Keşan'a git, Edirne'ye gittir.
İpsala sınır kapısı olan bir ilçedir. Yılda yaklaşık 2 milyon turist geçiş yapıyor en azından Edirne Sağlık Turizmi kapsamında İpsala Hastanesi canlandırılsın turistler için İpsala'ya doktor getirilirse bizim insanımızda ya-nından faydalanır diye düşünüyo-rum.”(
http://www.hudutgazetesi.com)

Editör: TE Bilisim