Yönetim destekli adaletsizlikler Yönetim destekli adaletsizlikler

personel sağlık net

Kurdukları gönüllü organizasyonuyla yaklaşık 4 yıldır hak savunuculuğu ve hakikat mücadelesi yürüten, mobbing ve şiddete karşı ses getiren eylemlere imza atan, sahada ve sosyal medyada sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının mali, özlük ve sosyal hakları için sayısız etkinlik düzenleyen Sağlıkçı Birliği ekibi, sosyal medya ve saha güçlerini ete kemiğe büründürerek Sağlıkçı Birliği Sendikası’nı kurduklarını ilan ettiler.

Sendikalarının kurulduğunu sosyal medya paylaşımlarıyla duyuran Sağlıkçı Birliği Sendikası ilk yaptığı açıklamada; "Milletimize sunulan sağlık ve sosyal hizmetlerin niteliği, çalışanların içinde bulunduğu çalışma ve yaşam koşulları ile doğrudan ilişkilidir. Doğrudan insanlara dokunan bir hizmet veren sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının mali, özlük ve sosyal haklarını savunmak, onları yeni kazanımlarla çok daha güçlü hale getirmek, bizler için öncelikle ahlaki mecburiyettir. Platformumuza en çok gelen şikayetlerin başında, mevcut sendikaların temsiliyet problemi olduğu için böyle bir girişime ihtiyaç duyduk. Kimsenin şüphesi olmasın ki bugüne kadar nasıl kimseye keşke dedirtmediysek giriştiğimiz bu yolda da çalışanların menfaati dışında hiçbir ajandamız olmayacaktır." sözlerine yer verdi.

Dijital platformlarda yüzbinlere ulaşan Sağlıkçı Birliği ekibi; gerek atama süreçlerinde, gerek meslek tanımları mücadelesinde, gerekse atanmış meslektaşlarının hak arayışında yüzyüze ve sanal ortamda yaptıkları yüzlerce organizasyonu daha ileriye taşımak için sendikalaştıklarını ifade ediyorlar.

Nisan ayı itibariyle üye alımına başlayan Sağlıkçı Birliği Sendikası’nın kurucuları branşlarında yıllardır hak savunuculuğu yapan isimlerden oluşuyor. Sendikanın Genel Başkanlığını Ahmet ESMER, Genel Sekreterliğini Azat ÖZTÜRK yürütmekte iken, Genel Başkan Yardımcıları ise şu isimlerden oluşuyor: Basın-Yayından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Elif BECERİKLİ, Hukuk ve Mevzuattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Büşra SEPETÇİ, Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Furkan ALTUK, İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şakir ARTİŞ, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ayfer ÖZTÜRK. 
Ayrıca Sendika Sözcüsü olarak Mustafa YILMAZ, Koordinatör olarak Süleyman UYANIK, Danışman olarak ise Ufukcan KAYA isimleri ön plana çıkıyor.

Editör: TE Bilisim