Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 01.03'te merkez üssü Bolu'da 4.2 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Depremin 7.31 kilometre derinlikte oluştuğu belirlendi.

#DEPREM
Büyüklük:4.2 (Mw)
Yer:Merkez (Bolu)
Tarih:2024-01-06
Saat:01:03:52 TSİ
Enlem:40.88194 N
Boylam:31.67194 E
Derinlik:7.31 km
Detay:https://t.co/sR1nuTD6mN@afadbaskanlik @trthaber @anadoluajansi

— AFAD Deprem (@DepremDairesi) January 5, 2024

İstanbul Valisi Gül, Genç Sağlık Sendikası heyetini kabul etti İstanbul Valisi Gül, Genç Sağlık Sendikası heyetini kabul etti

Deprem, Düzce, Bartın, Karabük ve Zonguldak’ta da hissedildi. İlk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaratmayan deprem, kısa süreli paniğe sebep oldu.

"ORADA BÜYÜK BİR DEPREM BEKLEMEM"

Canlı yayında depremle ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Şükrü Ersoy şu ifadeleri kullandı:

Deprem sayılarında çok artış var. Türkiye'nin sadece deprem bölgesinde değil de 6 Şubat'ın etkilediği bölgenin dışında da depremler olmaya başladı. Bolu civarındaki depreme baktım. Tam Kuzey Anadolu fayının üzerine düşmüyor. Altında da önemli bir fay görünmüyor. Orada büyük bir deprem beklemem. Bolu'ya doğru gerginlik 99'dan sonra vardı. Doğu'ya doğru bir gerginlik vardı ama 4.2'nin büyük deprem olacağını düşünmüyorum. Diri faylar üzerine denk gelmiyor.

Bu deprem hasar verebilecek bir deprem değil. Artçı da diyemeyiz. Büyük deprem oluşturabilecek fay çizgileri üzerine düşmüyor depremin merkez üssü."

 

Kaynak: